Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Tid for Afternoon Tea i London

Afternoon-Tea-London1

England er uten tvil den store te-nasjonen. Fenomenet steg drastisk tidlig på 1900-tallet, omtrent på den tiden da Anna, den 7. Hertuginne av Bedford, sies å ha klaget over en snikende sult. På denne tiden var det nemlig vanlig å ha to måltider om dagen, så redningen til Hertuginnen kom på ettermiddagen, i form av en ’pot of tea’ og scones.

I dag nyter Britene afternoon tea som en tilfeldig luksus; til bursdagsfeiring, eller som en søt avslutning på en dag med shopping. Britene gjør det ikke ofte, men det betyr ikke at vi ikke kan. Det kryr med tilbud av afternoon tea i London, og med vår hjelp kan du selv velge om du ønsker den servert i en magisk bakhage, ved peisen i hjemmekoselige omgivelser, eller omgitt av overdådig luksus. Her er settingen minst like viktig som teen og søtsakene. Booking er nødvendig i god tid, alle steder.

Number Sixteen

16 Sumner Place, SW7

Tube: South Kensington

Tlf: +44 2075848615

Skjem bort smaksløkene og din sans for dekor på Number Sixteen. Det intime boutique-hotellet ligger godt skjult i en elegant gate i South Kensington, noe som gjør stedet umulig å snuble tilfeldig over. Her kan du innta en flaske kald rosé i den skjermede og lune bakhagen, eller i ett av de sjarmerende rommene, alle med individuell design. Nyt hjemmelagde kaker, sandwicher, scones og et mangfold av eksotiske teer i rolige, men stilige omgivelser.

Afternoon-Tea-London

Hyatt Regency London

The Churchill 30 Portman Square, W1H

Tube: Marble Arch

Tlf: +44 20 7299 2037

Et steinkast fra Oxford Street og frodige Hyde Park, ligger hotellets restaurant, The Montagu, i en perfekt posisjon for slitne shopping-føtter og tomme mager. Her finner du en enestående kombinasjon av godsaker og utsikt over den idylliske hagen - Portman Square. Det er ikke uten grunn at restauranten vant ’prisen for fortreffelighet’ av The Tea Guild i 2010, Londons offisielle te-guide. Vær vågal og bestill ”Sex and the City Par-Tea” for en annerledes vri – den vil overraske deg.

Soho Hotel

4 Richmond Mews, W1D (av Dean Street)

Tube: Picadilly Circus

Tlf: 2075593000

Soho Hotel tilhører samme hotellkjede som Number Sixteen, Firmdale Hotels, og tilbyr en minst like herlig meny for afternoon tea. Dette hotellet er større, ikke like privat som Number Sixteen, men perfekt for de som ønsker mer ’liv’ til teen. Omringet av like stilig interiør som mennesker, kan du mellom sjakkslag og saftige kaker, høre peisen som knitrer i hjørnet. Kan det bli bedre? Hotellene i Firmdale-gruppen er unike på hvert sitt individuelle sett, og alle er å anbefale. I tillegg til South Kensington og Soho, har Firmdale hoteller ved Haymarket (mellom Picadilly Circus og Trafalgar Square), Covent Garden, Charlotte Street, og Knightsbridge (nær Harrods). Uansett hvor du måtte befinne deg, er det godt å vite at en varm scone og lune omgivelser aldri er langt unna. Besøk www.firmdale.com for mer informasjon om hotellene.

Afternoon-Tea-London2

Brown’s Hotel

Albemarle Street, W1S

Tube: Green Park

Tlf: +44 80076666667

Som vinner av ’Top London Afternoon Tea 2009’ av The Tea Guild, tilbyr Brown’s en enestående miks av luksuriøs tradisjon og moderne stil. Originale kunstverk møter rustikke peiser, og utvalget av kaker ville selv ha overrasket Anna, den 7. Hertuginne av Bedford. Oppsøk Brown’s for en stor dose eleganse til teen. Besøk The Tea Guilds hjemmeside, http://www.tea.co.uk/teaguild, for å holde deg oppdatert på Londons beste steder for afternoon tea. Siden tilbyr i tillegg noe for de spesielt interesserte; en teller for antall kopper te drukket i England hver dag.

Tekst og foto av Elise Merckoll