Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Shoppingsentre, varehus og outlets i London

Ønsker du å utrette all shopping på samme sted, uten å måtte kjøre taxi eller traske milevis nedover gater for å komme deg fra butikk til butikk eller fra gate til gate? Med Londons brede utvalg av kjøpesentre og varehus av høy kvalitet, er dette byen for deg. Du finner et enormt utvalg av butikker, med alt du måtte trenge på ett og samme sted. Nedenfor ser du listen over de mest populære shoppingsentrene og varehusene London byr på.

Shoppingsentre og varehus

Harrods

4497660160 24652fba7f b

Foto: Herry Lawford

Harrods sies å være Europas største varehus, med sine utrolige 80000 kvm shoppingeldorado. Det ligger i Knightsbridge, som er en av de populære shoppinggatene i London. Harrods er et av de mer eksklusive varehusene. De har et enormt utvalg innenfor alle tenkelige kategorier, med aller mest store og verdenskjente merker. Skal du innom kun ett sted på shoppingen i London, og er opptatt av kvalitet på varene, kan Harrods være et svært godt valg.

Harrods er også kjent for å arrangere en nydelig juleutstilling hvert år, og det er absolutt verdt å ta turen innom for å komme i den rette julestemninga.

Noen av merkene du finner hos Harrods:

ReissVictoria Beckham ┃ Marc by Marc JacobsTimberland┃ Eton ┃ Dualit ┃ Harrods of London┃ Ferrari

Nærmeste undergrunnsstasjon: Knightsbridge

Selfridges

3641541839 224865c695 b1 

Foto: Loz Pycock

Selfridges ligger i Londons mest travle handlegate Oxford Street. Dette er et litt mer eksklusivt varehus enn mange av de andre listet opp i denne oversikten Her ligger butikker som Alexander Wang og Isabel Marant, og dette gir naturligvis også et høyere prisnivå. Selfridges har et stort utvalg av butikker i alle kategorier, og anses å passe for absolutt alle. Dette er mye av grunnen til at Selfridges topper TimeOuts liste over beste shopping i hele London i 2014. Varehuset kan også skilte med Londons desidert mest populære jeansbutikk Denim Studios.

Noen av butikkene hos Selfridges:

Calvin Klein ┃ FjallrevenHeidi Klum Intimates┃ GivenchyBare MineralsAlessi ┃ HAYTiger of Sweden

Nærmeste undergrunnsstasjon: Bond Street

Liberty

8369709179 7727ed9711 k

Foto: James Petts

Liberty er et veldig sjarmerende varehus i Regent Street, som kan skilte med en meget hederlig andreplass på TimeOuts liste over de beste shoppingalternativene i London. Liberty består av flere etasjer med unike og nyskapende varer med en vintage look. Utvalget varierer i alt fra klær til dame, herre og barn, tilbehør, stoffer, interiør, gaveartikler, skjønnhet og mat.

Noen av merkene hos Liberty:

Alexander WangNudie Jeans ┃ UGGLanvin┃ Retrosuperfuture ┃ Deborah Lippmann ┃ Ferm Living┃ Flowers of LibertyKitchenAid

Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus

Westfield

3175734138 b3eb9dfb3f b

Foto: .Martin.

Westfield er et av de nyeste kjøpesentrene i London. Det finnes to avdelinger, en i London og en i Stratford City. Westfield Stratford City er Europas største kjøpesenter med 313 butikker og over 70 spisemuligheter, og Westfield London henger heller ikke langt etter. Både i London og Stratford finner du noen av de eksklusive merkene, som Prada og Louis Vuitton, men i det store og det hele er Westfield stappet full med populære butikker som ikke ruinerer lommeboka.

Westfield er et veldig godt valg når du skal på shopping. Du får et enormt utvalg av gode butikker, og med en fin blanding av både rimeligere og dyrere alternativer. Westfield er også like mye en møteplass som et shoppingsenter - med både kino, spa, treningssenter og bibliotek.

Noen av butikkene hos Westfields:

Aldo┃  NextForever 21 ┃ Urban Outfitters ┃ Polarn O. PyretMAC┃ Louis VuittonForever 21Victoria's Secret

Nærmeste undergrunnsstasjon: White City og Shepherd's Bush (Westfield London), eller Stratford (Westfield Stratford City)

Canary Wharf

5375543297 196868263e b

Foto: martin_vmorris

I tillegg til at Canary Wharf er området med Londons skyline, finner du også fire kjøpesentre her. De fastboende handler gjerne i Canary Wharf, i stedet for å dra til de andre turistbefolkede handlegatene. Her finner du mer enn 200 butikker som varierer fra de vanlige billigkjedene til mer eksklusive butikker.

Noen av butikkene i Canary Wharf:

ZaraRyman StationaryRiver IslandBang og OlufsenTiffany & Co.French ConnectionOliver BonasTopshop

Nærmeste undergrunnsstasjon: Canary Wharf

Boxpark

6737675621 b318053a23 b

Foto: Aurelien Guichard

Verdens første pop-up-kjøpesenter, Boxpark, har blitt en populær shoppingdestinasjon. Her finner du over 60 butikker med mote, gallerier, restauranter og kafeer. Arkitekturen består av søppelcontainere omgjort til svarte ”bokser”, noe som gjør shoppingopplevelsen ekstra morsom. Boxpark er planlagt å holde åpent kun ut året, så du må være kjapp hvis du ønsker å få med deg opplevelsen.

Noen av butikkene i Boxpark:

Vagabond ┃ ReplayGAP┃ THE GIFT BOX by MAIDEN ┃ Urbanears

Nærmeste undergrunnsstasjon: Old Street eller Liverpool Street

The Bluewater Center

5336631229 8bbd388c4f o

Foto: Rictor Norton & David Allen

The Bluewater Center er et av Europas største, og har 325 forretninger, og 14 000 p-plasser. Dette flotte senteret ligger 30 kilometer øst for London og ble ferdigstillt i 1999. Senteret huser mange fine spesialforretninger i tillegg til flere kjente navn, samt mange forskjellige restauranter og spisesteder. Senteret har også egen kino. Bluewater har en filosofi som er å la shopping bli til en hyggelig, og avslappende opplevelse for kundene.

Noen av butikkene hos The Bluewater Center:

House of Fraser ┃ New Look ┃ ZaraTopshop┃ Marks & Spencer ┃ John Lewis ┃ Next ┃ Miss Sixty  ┃  Ted Baker

Hvordan komme seg hit: Det går tog til Bluewater fra alle sentrale togstasjoner i London, og f.eks toget fra Charing Cross har avgang hvert 45. minutt. Togstasjonen som ligger ved Bluewater heter Greenhithe. For den som skal reise til senteret lønner det seg å få en billett til "Greenhithe for Bluewater". Denne billetten inkluderer shuttelbuss fra togstasjonen til og fra Bluewatersenteret. Bussen bruker kun fem minutter.

Outlets

Bicester Village

8237822467 9d44415095 k

Foto: Neil Turner

Hvis du synes shopping i London koster for mye så kan du ta en tur til butikklandsbyen Bicester Village. Du må belage deg på å reise litt for å komme hit, da det ligger ca. èn times reise med tog fra London. Men det er verdt det. Dette er nemlig en outlet, hvor du hver dag, hele uken kan shoppe merkevarer med opptil 90% rabatt.  I tillegg til klær kan du få køpt både sko, vesker, porselen, hi-tech og mye mer.

Noen av merkene i Bicester Village:

Hugo BossCalvin Klein ┃ DieselDior┃ French Connection ┃ Burberry ┃ Reebook┃ Tommy Hilfiger

Hvordan komme seg hit: For å komme deg til Bicester Village kan du ta toget fra Marylebone station som ligger i sentrale London. Dette toget går hvert 30. minutt og bruker ca. en time til Bicester. Prisen for en togreise er omregnet til ca. 250.- norske kroner. Fra togstasjonen i Bicester går det shuttlebuss som stopper rett utenfor inngangen til handelsbyen.

Clarks Village

7003971226 92f15e85c1 k 

Foto: Elliot Brown

Clarks Village er en veldig populær outlet. Her kan du gjøre flere gode kupp fra over 90 designmerker innenfor både dame-, herre- og barneklær, sko, tilbehør, helse og skjønnhet, mat, gaver, samt interiør og hjem. Clarks Village ligger litt utenfor sentrum, og det er derfor forholdsvis tidkrevende å komme seg dit. Når du først er der, vil det likevel være verdt det.

Noen av merkene i Clarks Village:

BillabongCalvin Klein ┃ SamsoniteVilleroy & Boch┃ Vans ┃ The North Face ┃ Triumph┃ Levi's

Hvordan komme seg hit: Dersom du ikke er så heldig å ha en bil til disposisjon, kan du ta toget til Castle Cary. Herfra må du ta buss 667, som tar ca. 50 minutter. Denne ruten kjøres hvert 90. minutt. Adressen til Clarks Village er Farm Road, Street, Somerset, BA16 0BB.

Aquascutum Outlet

Aquascutum Outlet har du mulighet til å gjøre en meget god handel, da dette sies å være Londons kanskje beste outlet. Her kan du få med deg opptil 30 % rabatt på Aquascutums egen luksusmote for dame, herre og barn, samt tilbehør og golfutstyr. Alt i pene og ordentlige lokaler, som minner lite om typiske outlets.

Hvordan komme seg hit: For å komme deg til Aquascutum Outlet kan du ta toget til Hackney Central. Derfra er det bare en kort gåtur til Aquascutum Outlet. Adressen er 7-8 Chatham Place, London, E9 6LT.