Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Transport til og fra flyplasser i London

Skal man reise til eller fra en av Londons flyplasser er det verdt å vite at National Express  kjører til og fra Heathrow, Gatwick, Stansted og Luton. For nærmere informasjon kan man ringe 0870 580 8080 eller se informasjon på hjemmesiden deres i lenken over.

Heathrow

Heathrow Airport er Londons hovedflyplass. På Heathrow er det fire terminaler, og det er derfor meget viktig at man holder seg orientert om hvilken av disse man ankommer eller skal reise fra.

Heathrow Express (Her finner du bl.a. både rutetider og priser)

Heathrow Express er den raskeste og beste måten å reise mellom Heathrow Airport og London Paddington. Reisetiden er non-stop med en reisetid på kun 15 minutter. Reisetiden fra Terminal 4 er 23 minutter. For ytterligere informasjon kan man benytte telefon: 0845 600 1515 og på hjemmesiden.

Buss og annen transport

Buss som går fra alle terminalene: en rute til øvre del av Hyde Park til bl.a. Bayswater og Lancaster Gate, og en rute til nedre del, til bl.a. Earls Court og Gloucester Road. Denne er en del £ billigere men turen tar ca. en time.

Med Piccadilly Line (undergrunnsbane) sparer man noe i forhold til Heathrow Express. Undergrunnen bruker imidlertid ca 1 time, som kan være greit hvis man har god tid og skal til Earls Court eller Gloucester Road.

Taxi bruker ca. tre kvarter, men er et forholdsmessig dyrt alternativ. Kan være greit å benytte hvis flere reiser sammen, og for dem som ikke er kjent i London.

SKY shuttle er et selskap som driver shuttletrafikk i minibuss mellom London og Heathrow. Dette alternativet er kanskje best hvis dere reiser en gruppe mennesker og ønsker et enkelt og greit alternativ til kollektivtransport eller taxi.

Easybus er et selskap med minibusser som kjører mellom London sentrum og alle Londons flyplasser. Dette kan være et billig alternativ.

Greenline er et annet buss-selskap som kjører mellom London by og Heathrow.

FlyplassTaxi- Forhåndsbestill taxi til og fra alle flyplassene i London.


Heathrow Express

National Express

Gatwick

Gatwick Airport er en mindre flyplass enn Heathrow, og den er bedre organisert. Her er det to terminaler som begge er tilknyttet et monorail service-system.

Gatwick Express (Her finner du både rutetider og priser)

Gatwick Express tilbye er såkalt "high-speed" reise mellom Central London og Gatwick Airport. Reisetiden er kun 30 minutter fra London Victoria til Gatwick (35 minutter på søndager). Det er ingen raskere transportvei mellom London sentrum og flyplassen. Mer informasjon på telefon: 0845 850 1530 og på hjemmesiden.

Buss og annen transport

Buss, National Express, som går til Victoria er noen få pund billigere men den bruker nesten èn og en halv time.

Taxi - ca 50 minutter men er et forholdsmessig dyrt alternativ. Kan være greit å benytte hvis flere reiser sammen, og for dem som ikke er kjent i London.

Easybus er et selskap med minibusser som kjører mellom London sentrum og alle Londons flyplasser. Dette kan være et billig alternativ.

FlyplassTaxi- Forhåndsbestill taxi til og fra alle flyplassene i London.

Stansted

Stansted Express (Her finner du både rutetider og priser)

Hvis man reiser fra Stansted airport til London, så er Stansted Express (Tog) den raskeste måten å komme frem på. Her er det togavganger hvert 15 og 30 minutt. Reisetiden er ca. 45 minutter.

Mer informasjon kan man få på telefon: 0845 850 0150 eller på hjemmesiden. Dette toget går fra flyplassen til Liverpool Street Station, og stopper først på Tottenham Hale. Her er det avstigning for dem som skal til Arsenal eller Kings Cross. Fra Liverpool Street Station kan dra videre med undergrunnen via Central Line, Circle Line, Metropolitan Line eller Hammersmith & City Line.

Buss og annen transport

Air Bus går til Victoria. Den er noen pund billigere men reisetiden er en time og tre kvarter.

Med Taxi er reisetiden ca. en time - minst 1 time men er et forholdsmessig dyrt alternativ. Kan være greit å benytte hvis flere reiser sammen, og for dem som ikke er kjent i London.

Easybus er et selskap med minibusser som kjører mellom London sentrum og alle Londons flyplasser. Dette kan være et billig alternativ.

FlyplassTaxi- Forhåndsbestill taxi til og fra alle flyplassene i London.


Stansted Terminalen

Luton

Luton Airport

Hvis man ankommer London Luton Airport, så er beste reisevei til central London ved å benytte Thames-link jernbane som går i regulær trafikk til stasjonene King’s Cross, Farringdon, London Bridge og Blackfriars i central London.

Billig bussreise mellom Luton Airport, Stansted Airport og til/fra London Sentrum.

EasyBus tilbyr "a high frequency" og lavkost express buss service ( med Mercedes Sprinter minibusser) mellom Central London (Baker Street / Gloucester Place) og Luton Airport.

I samarbeid med Greenline er forbindelsen utvidet til også å gjelde London Victoriat. Billetten kan du få fra £ 2.- Av bagasje kan hver passasjer ha med en koffert (max 20 kg) og vanlig håndbagasje (5 kg.) Billetter kan forhåndskjøpes på hjemmesiden til EasyBus, på holdeplassen eller direkte hos sjåføren dersom ledig sete.

Greenline er et annet buss-selskap som kjører mellom London by og Luton flyplass.

FlyplassTaxi- Forhåndsbestill taxi til og fra alle flyplassene i London.