Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

London for funksjonshemmede

For den som er bevegelse- eller funksjonsshemmet er London i utgangspunktet ingen enkel by å besøke. For å få størst mulig utbytte, bør en reisen planlegges godt på forhånd. LondonGuiden.no har innhentet en del informasjon og satt opp noen lenker som forhåpentligvis kan være til hjelp, slik at opplevelsene av denne fantastiske byen skal bli best mulig for flest mulig.

Innhold

Flyreise og Transport til London

Når man som bevegelse- eller funksjonshemmet har bestemt seg for å reise til London bør man først og fremst ta kontakt med det flyselskapet som skal benyttes, eksempelvis for å få avtaler med hensyn til seteplassering, rullestol eller andre behov. Dette kan gjøres på egen hånd eller man kan få hjelp av reisebyrået hvis man benytter dette.

Når flyreisen er avklart og man ankommer en av Londons flyplasser kan man for å få en enkel transport bestille det som heter Personal Airport Transfer. Dette er et taxiselskap som har bringertjeneste til og fra flyplassen, og helt frem til det hotellet hvor man skal bo under oppholdet. Personal Airport Transfer har biler som tar fem personer, bagasje og evt. rullestol.

Se ellers vår side for Transport.

Fotball

Det å dra på fotballkamp i London og England forøvrig, som bevegelseshemmet, byr vanligvis ikke på store problemer. De aller fleste arenaer har tilrettelagte forhold for denne gruppe mennesker. Nedenfor finner du lenker til de forskjellige fotballstadionenes informasjon om dette. På disse sidene er også det lenker videre til de enkelte klubbers hjemmesider. For informasjon om andre fotballklubber i andre byer enn London kan du besøke www.levelplayingfield.org.uk. Se ellers vår fotballside.

Tilrettelagte hoteller i London

Samtidig som man planlegger og tilrettelegger flyreisen er det viktig å planlegge hvor man skal overnatte. Nedenfor finner du lenker til de hoteller som er tilrettlagt og har fasiliteter for bevegelses- og funksjonsshemmede. Obs! Listen kan inneholde feil. Husk derfor å dobbeltsjekke med hotellet før dere bestiller for å være helt sikre på at det ikke har skjedd endringer i hotellets fasiliteter i etterakant av at denne listen ble laget.

Anbefalte tilrettelagte hoteller sentralt i London

Anbefalte tilrettelagte hoteller i Nord-London

Anbefalte tilrettelagte hoteller i Vest-London

Anbefalte tilrettelagte hoteller i Sør-London

Anbefalte tilrettelagte hoteller i Øst-London

Nyttige lenker

Transport i London

I London kan man benytte flere typer fremkomstmidler. Blant annet buss, undergrunn og taxi. Bussene i London fornyes, og erstattes nå kontinuerlig med nye såkalte dobbeltdekkere som har lavt gulv tilpasset rullestolbrukere. Ytterligere informasjon om dette finnes på nedenstående linker. Se ellers vår Transportside.

Undergrunn i London er ikke alltid like enkel som buss i og med at man må forsere både trapper og koridorer for å komme frem til stasjonen. I tillegg til dette så er det alltid utrolig mange mennesker i disse områdene noe som gjør tilgjengeligheten enda mer problematisk. Jubilee Line tog har imidlertid rullestoltilgang via heis til alle nye stasjoner mellom Westminster og Stratford. Mer informasjon om dette finnes på:

Dersom man skal reise med tog så finnes flere hjelpemuligheter. Informasjon om dette finnes på:

Dockland Light Railway har full tilgang via rulletrapper, ramper og heiser. Se informasjon på:

Hvis man velger å benytte taxi, så har London Taxi Tours spessialisert seg på sightseeing av funksjonshemmede. Klikk på lenken eller fotoet for å finne mer informasjon og bestillingsmuligheter.

Sightseeing in an airconditioned wheelchair accessible London taxi, with a City of London guide, is a relaxiing way to tour London.

Noen av Londons vanlige svarte taxier har også tilgang for rullestolbrukere. Informasjon finnes på:

Attraksjoner og Severdigheter

Du kan besøke The London Borough of Camden, fra Covent Garden til Hampstead. Her er det laget tilgang for funksjonshemmede til nesten 30 attraksjoner og historiske byggverk.

I tillegg til dette finnes muligheten for guidede turer ved hjelp av forfatteren William Forrester (som selv er rullestolbruker). Han kan kontaktes på telefon: 0044 1483 575401. Det gjøres også oppmerksom på at mange av Londons attraksjoner har rullestoler for utlån, men dette bør sjekkes- og avtales på forhånd med den enkelte attraksjon. Linkene nedenfor gir oversikt over attraksjoner som har tilgang og nødvendige fasciliteter tilpasset bevegelses- og funksjonshemmede.

Madame Tussauds

VisitLondon.com kan du finne det meste vedrørende tilgjengelighet i London. Her finner du god informasjon om hotell, severdigheter, restauranter, opplevelser, shopping, shoppinghjelp, markeder, transport og mye mer.

 

På hjemmesiden til Magicdeaf finnes du mye god informasjon relatert til et stort antall attraksjoner som er godt tilpasset døve gjester.

 

Turer på Themsen er også en kjempefin opplevelse. Heldigvis er en båttur på Themsen ikke lenger noe problem for funksjonshemmede i og med at de fleste pirer har gjennomført god tilrettelegging for rullestolbrukere. Ytterligere informasjon kan man få ved kontoret til Thames River Service på tlf. 0044 20 7918 4753, eller man kan se på hjemmesidene til City Cruises.

Musikk og Teater

Mange ønsker å benytte muligheten til å besøke et ekte Londonteater. Tidligere var dette et stort problem for funksjonshemmede men heldigvis er dette nå i hovedsak i ferd med å løses. Det finnes mange teater som har god tilgang og fine fasiliteter. Nedenfor finner du en link som gir deg en god oversikt. Se også vår side: Teater og Musikaler i London.

Ytterligere informasjon

Ytterligere informasjon som kan være til hjelp for London oppholdet finnes på linkene nedenfor.

Symboler

Disse symbolene er designet for å vise hvilke tjenester- og muligheter som er tilgjengelig og som er tilpasset den enkeltes behov.

Access for Wheelchair-users Access for Wheelchair-users with Assistance IF steps outside, no more than three Seat Available Adapted Toilet Level Access Toilet Changing Facilities Large Print Braille Assistance Dog Hearing System Fax / Mini-com / Email Home Services Disability Training