Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Parker i London

10384401284 b7b4c751a1 k

Foto: Maciek Lulko

Parkene i London er byens grønne lunger. Disse benyttes av mennesker i alle aldre, både fastboende og turister. Her kan du slappe av, spille fotball, jogge, spise picnic eller bare se på livet.

Hyde Park

2768768852 0afc79cc04 b

Foto: Gerry Labrijn

Hyde Park stammer helt fra 1536, og var den gang et attraktivt jaktområde. Parken har gjennom årene utviklet seg etter ønske fra kongehuset befolkningen, og har etter hvert fått lange tradisjoner innen det man kan kalle folkelig underholdning. Det finnes også en militær historie knyttet til Hyde Park, gjennom tilstedeværelsen av Knightsbridge barracks i parkens utkant. Her blir salutter avfyrt fra The Parade Ground. De to mest berømte innslagene i Hyde Park er The Serpentine, som er en stor innsjø på nesten tolv hektar, og Rotten Row som er en verdensberømt ridesti. Parken feiret 300 års jubileum i 1990, og var den første offentlige gate i England som ble opplyst om kvelden. Selv om parken blir flittig benyttet av både turister og fastboende, får man likevel en behagelig følelse av ro og stillhet. I Hyde Park finnes i tillegg til det som allerede er nevnt, muligheter for både bading, roing, fiske, bowling, sykling, ridning og tennis. Det finnes kafeer, og hver søndag og på offisielle fridager arrangeres det konserter med hornmusikk. Hyde Park er også kjent for Speaker's Corner.

Om Hyde Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Hyde Park Arrangement i Hyde Park - Diana, Princess of Wales Memorial Funtain

St. James Park

14846718660 9fe5621810 k

Foto: David Davies

St.James Park ligger litt øst for Buckingham Palace og ble beordret bygget av Henrik VIII tidlig på 1500 tallet, omtrent samtidig med Hyde Park. Parkene er et viktig bidrag til Londons sermonielle liv med The Mall, som er prosesjonsruten mellom The Palace, Whitehall og Horse Guards Parade. St James's Park reflekterer den engelske pitoreske parkstilen som var framtredende på 1800-tallet, og er i dag et meget populært parkområde.

Parken er spesiellt berømt for den fine utsikten, parkens mange vadefugler og dens fantastiske blomsterarrangement. I denne parken finner man bl.a. The Cake House og lekeplasser. Det arrangeres konserter med hornmusikk to ganger hver dag i sommerhalvåret.

Om St. James Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Arrangement - Flora- og Fauna i St. James Park

The Green Park

166671821 3fdb851224 b

Foto: Rob Fahey

The Green Park ligger litt øst for Buckingham Palace og ble som St. James Park beordret bygget av Henrik VIII tidlig på 1500 tallet, omtrent samtidig med Hyde Park. Parkene er et viktig bidrag til Londons sermonielle liv fordi The Mall, som er prosesjonsruten mellom The Palace, Whitehall og Horse Guards Parade går gjennom parken.

Om The Green Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur

Regent's Park

8047836076 fd519bf725 k

Foto: Duncan Harris

Regent's Park / Primrose Hill Regent's Park ble grunnlagt i 1811 av John Nash og Crown Architect. Dette er et småkuppert parkområde med noen bratte områder i parkens nordlige del ved Primrose Hill hvorfra det er en flott utsikt mot Westminster og The City. Parken dekker et område på hele fire hundre mål og har et variert tilbud av fritidsaktiviteter. Her finnes blant annet vakre hager, en fin innsjø, lekeplasser og friluftsteater (Open Air Theatre).

I tillegg finner man også London Zoo i denne parken. Foruten det som allerede er nevnt har parken også en musikkpaviljong hvor det arrangeres diverse konserter. Du finner i tillegg tennisbaner, golfskole, løpebaner, cricket, softball, fotball, rugby, dukketeater, diverse båter, barnebasseng og mye mer i Regent's park.

Om Regent's Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Regent's Park - Arrangementer i Regent's Park - Flora- og Fauna

Greenwich Park

9205583827 bea6169f8c k

Foto: Duncan Harris

Grennwich Park er en park på nesten to hundre mål som ble anlagt så tidlig som i 1433, noe som gjør den til en av de aller eldste parkene i London. Parken kalles av mange for "Hjorte-parken" på grunn av hjortene som alltid har levd i denne parken. I dag går alle Hjortedyrene i et inngjerdet område kalt The Wilderness. Fra parken er det flott utsikt til The National Maritime Museum, Themsen, Docklands og The City of London. The Royal Observatory ligger i parkens sentrum.

I tillegg finnes her blant annet Observatory planetarium, kafeer, tennisbaner, putting-green, rugby, cricket, musikkpaviljong, flere lekeplasser, båtbasseng for barn med pedalbåter og kanoer og dukketeater.

Om Greenwich Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Greenwich Park - Flora- og Fauna

Richmond Park

6791494320 f7a66f7a91 b

Foto: Airwolfhound

Richmond Park dekker et areal på nesten tusen mål. Denne parken ble anlagt av Charles I i 1637 som et jaktområde, og har fortsatt mange trekk som minner om en hjortepark. Parkens karakter er de rike seminaturelle hydrogenholdige slettene, sumpområder, våtmark og skoger med gamle flotte trær. Flokker med hjort ferdes fortsatt i parken. I 1992 ble parken ærklært "Et område av spesiell vitenskapelig interesse" av English Nature.

Her finnes blant annet den fine kafeen Pembroke Lodge, golfbanerestaurant, to offentlige golfbaner, lekeplasser, mulighet for fiske og sykkel- og turstier.

Om Richmond Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Richmond Park - Arrangementer i Richmond Park - Flora- og Fauna

Bushy Park og Longford River

5306184729 07d7187fd5 b

Foto: Jim Linwood

Bushy Park og Longford River Bushy Park (450 mål) er en historisk hjortepark. Den ble opprinnelig anlagt som tre separate parker fra åkermark som tilhørte Cardinal Wolsey og Henry VIII mellom 1500 og 1537. Dens mange bekker og kulper stammer fra the Longford River. Parken er berømt for sine allèer, som den 1,6 km lange kastanjeavenuen som fører til Diana Fountain. Landskapet ligner Richmond Park og har også en rekke vakre hager.

The Longford River er en kunstig elv, ca 20 km lang. Den har sitt utspring i Longford Point i the River Colne, et stykke forbi Heathrow Flyplass, og renner ut i Themsen ved Hampton. Opprinnelig anlagt av Charles I i 1639. Langs denne elven finnes blant annet modellbåtbasseng, hesteriding, fiskemuligheter, tur- og sykkelstier, cricketbaner, rugby og fine muligheter for svømming.

Om Bushy Park - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Sport i Bushy Park - Arrangementer i Bushy Park - Flora- og Fauna

Kensington Gardens

4892014392 02fd4791e5 b

Foto: Leigh Bedford

Kensington Gardens ble annlagt av land tatt fra Hyde Park etter at William og Mary flyttet inn i Nottingham House (Kensington Palace) i 1689. De opprinnelige hagene var av beskjedent omfang men ble utvidet tidlig på 1700-tallet designet av Charles Bridgeman. Parken er senere utvidet og forandret flere ganger og har nå en funksjon tilpasset publikum. Her finnes blant annet restauranter, modellbåter i Round Pond, drageflyging, galleri, lekeplasser og dukketeater som vises to ganger daglig sommertid.

Om Kensington Gardens - Fasiliteter - Parkens historie og arkitektur - Arrangementer i Kensington Gardens - Princess Diana Memorial Playground

Brompton Cemetery

342793245 0bba8d8ecc b

Foto: Lane

Brompton Cemetery er 16,5 hektar stor og er en av de fineste gravlunder i hele England. Gravplassen ligger i distriktene Kensington og Chelsea og er Englands eneste royale gravlund.

Om Brompton Cemetery - Arrangement i Brompton Cemetery - Fasiliteter

Lee Valley Park

3462925691 09fc4bc1e4 b

Foto: Rictor Norton & David Allen

Lee Valley Park er en flott park hvor du kan oppleve det aller meste. Her kan du blant annet se et unikt dyre- og fugleliv, drive sportsfiske, besøke det store badelandet, gå på skøyter, la barna oppleve en ekte britisk bondegård, hesteridning og spille golf.

Golf - Hesteridning - Bondegård - Historie - Friluftsliv - Dyreliv - Badeland

Kew Gardens

14821264956 31e9719414 k

Foto: Ayca Wilson

Kew Gardens er den kongelige botaniske hage. Parken inneholder over førti-tusen ulike plantesorter og er på UNESCOs verdensarvliste. Kew Gardens ligger i sørvest London, og nærmeste undergrunnsstasjon har samme navn. (District Line.)

Denne fine parken, som virkelig er verd et besøk, er åpen fra 09.00 til 17.30 alle dager - (Billetter koster £13.-). Det arrangeres gratis guidede turer i parken tre ganger daglig - (11.00/12.00/14.00) hvor omvisningen kl. 12.00 er en omvisning med informasjon om hvordan de sjeldne artene blir bevart. I Kew Gardens er det både reatauranter og kafeer med god mat og godt drikke.

Hovedattraksjoner i parken

- Treetop Walkway - er en gangvei 18 meter over bakkenivå, hvor det er en flott utsikt over parken.

- Palm House - er det tropiske området, hvor det finnes mange sjeldne arter.

- Princess of Wales Conservatorium - hvor man går gjennom ti klimasoner. Åpnet av Diana i 1987.

- Temperate House - er et stort innendørs anlegg med mange sjeldne planter.

- Climbers and Creepers - Barnas favoritt. Dette er et innendørs interaktivt tunellområde.

The Roof Gardens

 6189581709 7bc8b37fe6 b

Foto: Russell Trow

The Roof Gardens er en 2 mål stor hage/park på taket ca 30 meter over Kensington High Street i London. Her finner du tropiske planter og dyr kombindert med tradisjonelle steiner og jerngjenstander. Du glemmer at du bare er noen meter unna den hektiske gaten nedenfor. Denne hagen er en av Sir Richard Bransons mange mesterverk. The Roof Garden ligger i hjertet av London, den er flott, og den er virkelig verd et besøk.