Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Harry Potters Magiske Verden

Den fantastiske historien om Harry Potter og hans mageske krefter kjenner de fleste. Både barn og unde leser de populære bøkene fra J. K. Rowling. Like mange ser de fantasifulle filmene som er laget basert på de bøkene. Alle filmene om Harry Potter er i sin helhet innspillt i England, noe som var et ønske og krav fra forfatteren J. K. Rowling. Nedenfor finner du noen av stedene du bør besøke dersom du vil oppleve en liten bit av Harry Potters magi.

Georgian House Hotel

På Georgian House Hotel i Victoria i London har de nylig åpnet to rom med navn The Wizard Chambers. Book deg inn og opplev en natt i Harry Potters magiske verden.

IMG 2497-2889909530-O Custom

Foto: Georgian House Hotel

IMG 2565-2889928814-O Custom

Foto: Georgian House Hotel

Oxford

Oxford er hovedsetet for handlingen i filmene om Harry Potter. På flere steder i denne fine og tradisjonsrike universitetsbyen har filmsener blitt spilt inn. Her finnes blant annet de kjente Christ Church Collage hvor senene til Galtvorts spisesal, og mange av filmenes mystiske korridorsener ble spilt inn. Filmenes popularitet har ført til en stor turiststrøm til dette området, og mange tusen kommer hit hvert år for å få en opplevelse av Potters magiske verden.

Det arrangeres guidede turer som tar deg med til de fleste områdene. Det kan være lurt å forhåndsbestille billetter.

Oxford2

Foto: Jun

Alnwick Castle

Alnwick Castle er stedet hvor mange av utendørssenene og de fine flysenene med de magiske kosteskaftene ble filmet. Slottet ble bygget tidlig på 1100-tallet og ligger i området Northumberland, noen få mil fra grensen mellom England og Skottland. Slottet som er åpent for omvisning hele uken og verd et besøk.

Lacock Abbey3

Foto: Smudge 9000

Boleian Library tilhører det gamle og tradisjonsrike universitetet. Her kan du se det fine middelaldertaket til teknologiskolen Divinity School hvor mye av filminnspillingene ble foretatt. Det ble også foretatt innspillinger på det kjente biblioteket Duke Humfrey's. Dette fine biblioteket besitter en unik boksamling som totalt omfatter i overkant av åtte millioner titler. Også her arrangeres det guidede turer og du kan få mer info på hjemmesidene.
 

 

Bodleian Library2

Foto: Philip Sheldrake

The Norman Gloucester Cathedral

Gloucester Cathdral er stedet hvor de storslagne og mystiske senene på trollmannskolen Galtvort ble spilt inn. Her ble også noen av spøkelsesscenene spilt inn. Dette er også stedet hvor inngangspartiet til Gryffindor er hentet fra.

Gloucester Cathdral er åpen for besøkende. Det er gratis omvisning men det henstilles til alle om et frivillig vedlikeholds- og restaureringsbidrag på £3. Et økonomisk bidrag for fotografering kommer i tillegg.

15021244857 6ae42eb570 k

Foto: Hugh Llewelyn

Goathland station ligger i Goathland i North Yorkshire. Denne togstasjonen brukt i Potterfilmene som stasjonen der toget til Galtvort ankommer. Hvis du har fulgt med på tv-serien "Med hjertet på rette staden", har du kanskje oppdaget at den samme stasjonen benyttes i denne serien. Se også video: Hogwarts Express

Goathland Station3

Foto: Chris Sampson

Lacock Abbey

Lacock Abbey er en middelalderby fra 1300-tallet beliggende i Wiltshire. Flere sener fra filmene om Harry Potter har blitt spilt inn her.

9040853954 a6dee42925 k

Foto: Barry Skeates

London Zoo

Reptilhuset i den kjente turistattraksjonen London Zoo er stedet hvor Harry Potter oppdaget av at han kunne kommunisere med slanger. I London Zoo kan man studere over 700 ulike dyrearter. Parken er en opplevelse for både voksne og barn.

London Zoo2

Foto: Neiljs

King's Cross

King's Cross er et av Londons aller viktigste knutepunkt hvor det daglig reiser og ankommer tusenvis av mennesker. Alle som har sett Filmene om Harry Potter vet at toget til Galtvort går fra Kings Cross, plattform 9-3/4.

Kings Cross2

Foto: City.and.Color