Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Bruktbutikker/vintagebutikker i London

Er du lei av de dyre butikkene du kan finne nesten hvor som helst i verden? Leter du etter skikkelig gode bruktbutikker? Da er London stedet for deg. Det brede utvalget som finnes her, og ikke minst kvaliteten på butikkene, er nesten ikke til å tro. Her kan du finne unike klær, sko, tilbehør, interiør, bøker, LP-plater og masse annet, som du garantert ikke får tak i andre steder. I tillegg er det gjerne billigere enn i vanlige butikker, og du bidrar til miljøvennlig gjenbruk. Fortsett å lese dersom du ønsker tips til hvilke butikker du bør besøke.

9000969096 25d99e2ed0 k

Foto: Lucy Fisher

Unisex

Blitz

Blitz er beste bruktbutikk og den niende beste på listen over alle typer butikker i hele London, skal vi tro kåringen til TimeOut i 2014. Den består av to etasjer, med spesielt godt utvalg av klær til både dame og herre, samt sko, vesker og tilbehør. Blitz har stilig og kreativ styling av lokalet, og til og med en egen kafé, noe som gjør shoppingopplevelsen ekstra spesiell. Blitz velger nøye ut hvilke klær som skal inn i sortementet, og på den måten er det lett å finne skatter som følger dagens mote. Og ikke nok med det - mange av klærne ser ut som de er flunkende nye!

Adresse: 55-59 Hanbury Street, E1 5JP
Nærmeste undergrunnsstasjon: Liverpool Street eller Aldgate East

Beyond Retro

Beyond Retro anses som en av de verdensledende innenfor bruktbutikkmarkedet. De var en av de første i sitt slag i London, og har utvidet til tre butikker i byen: 110-112 Cheshire Street, 58-59 Great Marlborough Steet og 92 -100 Stoke Newington Road. Utvalget av herlige vintage- og bruktklær er stort. De har faktisk også sitt eget klesmerke, Beyond Retro Label, som er håndlaget og omsydd vintagetøy. Om ikke det var nok, er det fint å vite at de også eksporterer og gir bort mye klær til den tredje verden.

Ta en kikk på nettsiden deres, så vil du kunne bestille varene rett hjem til deg selv. Fantastisk!

Adresse: 110-112 Cheshire Street (1), 58-59 Great Marlborough Steet (2), 92 -100 Stoke Newington Road (3)
Nærmeste undergrunnsstasjon: Bethnal Green (1), Oxford Circus eller Tottenham Court Road (2), og Arsenal eller Highbury & Islington (3)

Absolute Vintage

Mange kjendiser nevner Absolute Vintage som sin vintage-favoritt. Det er ikke vanskelig å skjønne når du ser på butikkens massive utvalg av klær og tilbehør, til både mann og dame. Dette er en perfekt butikk for den som har god tid. Her er det nemlig utrolig mye å se gjennom, men ikke nødvendigvis den beste kvaliteten på alt. Er du likevel tålmodig nok til å lete, vil du garantert finne utrolige skatter. De har blant annet et godt utvalg av sjeldne Chanel-vesker.

Her kan du også bestille varer i nettbutikken deres, så websiden er vel verdt et besøk.

Adresse: 15 Hanbury Street, London E1 6QR
Nærmeste undergrunnsstasjon: Liverpool Street eller Aldgate East

One of a Kind

Butikken One of a Kind selger brukte designermerker som Chanel, Yves Saint Laurent og Gucci. Her finner du klær fra 1920-tallet og helt opp til de jappete Joan Collins-dagene. Kate Moss og Jade Jagger er visstnok kunder her, og designere fra Louis Vuitton har stukket innom for å få inspirasjon til veskekolleksjonen.

Adresse: 259 Portobello Road Notting Hill W11 1LR
Nærmeste undergrunnsstasjon: Ladbroke Grove

13798927135 200e425260 b

Foto: Paul Townsend

Rokit

Rokit selger bruktklær fra 1940- til 1980-tallet, og har tre utsalg i London. Utvalget er stort, og her finner både klær til jålete jenter og kule karer. Prisene er heller ikke avskrekkende.

Sjekk nettsiden deres - du kan faktisk kjøpe klærne over nettet.

Adresser: 42 Shelton Street, 225 Camden High Street og 101 & 107 Brick Lane
Nærmeste undergrunnsstasjon: Covent Garden eller Camden Town

Blackout II

Hos Blackout II finner du bruktklær fra 50- og 60-tallet til både dame og herre. Butikken karakteriserer selv klærne sine som "fargerike, kitchy og interessante", og selger også mye tilbehør som store solbriller, pumps, smykker, vesker og hatter.

Adresse: 51 Endell Street
Nærmeste undergrunnsstasjon: Covent Garden

Retro

Retro er en bruktbutikk med to avdelinger, begge i Notting Hill. Den ene for kvinnene og den andre for menn. Retro Woman er en toetasjes bruktbutikk med en bugnende utvalg av både designerklær, -sko og -tilbehør, men de har også et stort "vanlig" vintageutvalg. Her kan du finne alt fra en spesiell buksedress fra 70-tallet til en kjole som hentet rett fra tv-serien Dallas, eller dagens designmote. Retro Man er mannens vintagemekka, lagt opp på samme måte som Retros dameavdelingen. Du vil kunne finne svært gode kupp fra forskjellige glansperioder i herremotehistorien.

Dersom du vil gjøre en byttehandel, er dette også fullt mulig hos Retro. Ta med en gammel vintageskatt du ikke bruker så ofte og få en god slant tilbake.

Adresse: 20 Pembridge Road, Notting Hill, London, W11 3HL (Retro Woman), 34 Pembridge Road, Notting Hill, London, W11 3HL (Retro Man)
Nærmeste undergrunnsstasjon: Notting Hill Gate

East End Thrift Store

East End Thrift Store ønsker å være en veldig billig bruktbutikk, noe som nesten hører til sjeldenhetene i shoppingeldoradoet London. Eierne bruker derfor ikke penger på fancy styling av lokalene, men det som mangler på dekor, tas elegant igjen på vareutvalget. De har god sans for hva som er trendy, og utvalget er stort og godt. Her kan du virkelig gjøre fantastiske kupp!

Adresse: Unit 1A Watermans Building, Assembly Passage, E1 4UT
Nærmeste undergrunnsstasjon: Stepney Green

2767440799 e6ef44f610 b

Foto: THOR

Rellik

Bruktbutikken Rellik selger designerklær og tilbehør, blant annet mye Vivienne Westwood. Mye er fra 70- og 80-tallet. Dette er vintage designerklær, så prisene er relativt stive. Hit kommer de hippeste stylistene for å finne klær til motereportasjer i blader som The Face, Another Magazine og Dazed and Confused, Storbritannias trendbibler.

Adresse: 8 Golborne Road
Nærmeste undergrunnsstasjon: Westbourne Park

The Other Side Of The Pillow

The Other Side of the Pillow er en fantastisk butikk, som tatt ut fra en hiphop-video fra 80-tallet og 90-tallet. De selger i hovedsak sko, briller/solbriller og skateklær, og favoritten deres er skomerket Vans. Her finner du lekne produkter med tegneseriefigurer, mix & match-print og farger som tar deg tilbake til tidligere tiår. Og likevel fungerer produktene minst like bra i dagens trendbilde. Dette er butikken for deg som ønsker å bringe nytt liv til Zubaz-stilen.

Du kan også handle fra nettbutikken deres, så ta en titt innom hjemmesiden.

Adresse: 61 Wilton Way Kingsland E8 1BG
Nærmeste undergrunnsstasjon: Bethnal Green (men et langt stykke å gå herfra). Nærmeste jernbanestopp er Hackney Central.

Kun for damer

Blondie

Blondie håndplukker vareutvalget sitt nøye, og dermed er det enda større sjanse for at du finner en virkelig verdifull gjenstand eller klesplagg. Her har de klær, sko og tilbehør til dame, med fokus på designermerker fra 50-, 60- og 70-tallet. Prisnivået er også relativt lavt. Denne butikken ligger i nærheten av det meget populære Spitalfields Market, og heller ikke langt unna bruktbutikkene Blitz og Absolute Vintage. Her er det en perfekt mulighet til å få med seg mange funn i ett og samme område.

Adresse: Unit 114–118 Commercial Street, London E1 6NF
Nærmeste undergrunnsstasjon: Liverpool Street eller Aldgate East

Annie's

Annie's er en liten vintagebutikk, og du vil garantert bli sjarmert. Her finnes en mengde nydelige vintageplagg, kanskje aller mest av blondekjoler, pelskåper og fuskepels. Dette er ikke en billigbutikk, men heller ikke av de dyreste. Om det skulle være av interesse, sies det at Kate Moss er stamkunde hos Annie's.

Adresse: 12 Camden Passage, Islington
Nærmeste undergrunnsstasjon: Angel

Leftovers

Leftovers er en vintagebutikk med fransk preg, som selger klær og tilbehør til damer. Butikken klassifiserer selv stilen sin som trendy, retrodame møter moderne "gentlewoman".

Du kan handle noen av varene deres online.

Adresse: Brixton Village, SW9 8PR
Nærmeste undergrunnsstasjon: Brixton

6175747898 3433534f32 b

Foto: 55Laney69

Kun for menn

Vintage Showroom

Vintage Showroom er nesten like mye en utstilling av gamle klær og tilbehør, som det er en bruktbutikk for menn. Et lite utsalg ligger i Seven Dials, et av de kjente shoppingområdene i London. Ellers finnes det to showroom/utstillingsrom, som er forbeholdt designere og stylister som ønsker inspirasjon, og møtene må avtales på forhånd. Vintage Showroom fokuserer på arbeids-, militær- og sportklær, gjerne internasjonale, med varer helt tilbake til tidlig på 1900-tallet.

Adresse: 14 Earlham Street Covent Garden WC2H 9LN
Nærmeste undergrunnsstasjon: Leicester Square

Litt av alt

Palette London

Palette London selger alt mulig av brukte ting som klær, sko, smykker, vesker, bøker, servise, møbler osv. Gjenstandene stammer fra 1920-tallet og frem til 1990-tallet. Eieren Mark Ellis plukker rett og slett med seg alt han synes er fint og selger det i butikken sin. Han hjelper deg også å finne den spesielle gjenstanden eller kjolen du alltid har vært på leting etter, gjennom sitt verdensomspennende bruktnettverk.

Adresse: 21 Canonbury Lane
Nærmeste undergrunnsstasjon: Highbury & Islington

Merchant Archive

Merchant Archive er en eksklusiv vintagebutikk i Notting Hill. De har holdt på siden 2007 med salg til klesdesignere etter avtale, men i 2014 åpnet de også et vanlig utsalg. Dette er en flaggskipbutikk, med Merchant Archive sitt eget klesmerke. I tillegg selger de også luksuriøse og håndplukkede vintageartikler, både dameklær, sko, tilbehør og interiør.

Også på denne hjemmesiden kan du handle varer online.

Adresse: 19 Kensington Park Road, London W11 2EU
Nærmeste undergrunnsstasjon: Ladbroke Grove eller Notting Hill Gate

13066427275 659a6e9171 k

Foto: olivia.

Radio Days

Retro Days har et godt og variert utvalg av spennende vintagevarer. I tillegg til klær og tilbehør, kan du kjøpe gamle magasiner og interiør i denne butikken. Varene deres spenner fra 1920-tallet til og med 80-tallet. De kjøper/bytter varer med deg, dersom du ønsker det, og de leier også ut rekvisitter til bruk i filmer, fotoshoots og annet.

Adresse: 87 Lower Marsh, Waterloo, London SE1 7AB
Nærmeste undergrunnsstasjon: Waterloo

Caravan

Caravan er en altmuligbutikk med brukt- og vintageartikler i de fleste kategorier - så godt som alt utenom klær. Et sjarmerende utvalg av gamle duppedingser til ethvert rom og enhver anledning.

Ta en titt på hjemmesiden og nettbutikken deres. Her legger de ut et utvalg av varene som finnes i butikken i London. Butikken kan for tiden bare besøkes etter avtale med eieren.

Adresse: 5 Ravenscroft Street, London E2 7SH
Nærmeste undergrunnsstasjon: Bethnal Green

Pitfield London

Pitfield London er en interiørbutikk som har klart å skape et trendy og meget populært univers i lokalene sine. De er ikke en rendyrket bruktbutikk - her tilbyr de en god blanding av håndplukkede brukte varer, vintageartikler og topp moderne møbler, både billig og dyrt om hverandre. Her kan du også slappe av i butikkens egne kafé.

Besøk hjemmesiden deres for å shoppe online.

Adresse: 31-35 Pitfield Street, London, N1 6HB
Nærmeste undergrunnsstasjon: Old Street

10230901083 356f41d18d k

Foto: Donna Rutherford