Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Severdigheter i London

London-Pakkereiser

london-eye-severdigheter

London er en by med mange attraksjoner og severdigheter. De nedenstående lenkene gir deg et innblikk i hvilke severdigheter du kan finne i London.

Husk at det kan lønne seg å anskaffe et Londonpass hvis du har planer om å besøke mange severdigheter på din Londonreise. Med et Londonpass får du tilgang til en rekke av Londons severdigheter til rabatterte priser. Du betaler passet på forhånd og slipper dermed å stå i billettkø på severdigheten. Du slipper også å stå i inngangskø med et Londonpass.

Se også vår sider om kirker og parker i London.

Velg severdighet her!

Ascot Racecourse

Ascot Racecourse

Dette er en av Londons mest fargerike tradisjoner. På denne banen handler det like mye om hatter, og det å bli sett,som det handler om hester.

Cutty Sark

Cutty Sark

London kan nå miste en populær turistattraksjon. I mai 2007 var det en stor brann i Londons største turistattraksjon Cutty Sark i Greenwich. Klipperskipet Cutty Sark er det siste gjenværende klipperskip (bygget i Skotland 1869) som i siste del av 1800-tallet seilte over verdenshavene med te og bomull fra Kina og ull fra Australia. Denne turistmagneten har blitt besøkt av flere millioner mennesker som derved fikk et innblikk i sjømennenes liv ombord. Du kan lese med på hjemmesidene til Cutty Sark.

Greenwich Foot Tunnel

Greenwich Foot Tunnel

Greenwich Foot Tunnel ble designet av Sir Alexander Binnie, og åpnet så tidlig som i 1902. Poenget med tunnelen var at arbeidere skulle kunne komme seg enkelt på arbeid på havna på The Isle Of Dogs. Tunnelen binder sammen Cutty Sark Gardens, Greenwich og Island Gardens over Themsen. Fakta: Tunnelen er 370 meter land og går 15 meter under Themsen. Du finner over 200 000 glassfliser på veggene. Åpningstider: Tunnelen er åpen 24 timer i døgnet. Det er ca. 100 trappetrinn i hver ende, men du kan ta heis fra mandag til lørdag 07.00 - 19.00 hvis du ikke kan gå i trapper. Adresse: Cutty Sark Gardens Greenwich SE10 9HT Se kart her

HMS Belfast

HMS Belfast

HMS Belfast er det eneste gjenværende krigsskip i Europa fra 2. verdenskrig. En guidet omvisning her er for de fleste en flott opplevelse. Belfast er restaurert, og ligger nå i Themsen. HMS Belfast ble i sin tid bygget ved Harland & Wolff Shipyard i Belfast 1936, og hadde sin jomfrutur 17. mars 1938. Båten er 187 meter land og oppnådde en hastighet på hele 32 knop. Skipet er åpent for en guidet omvisning på ca. to timer alle dager 10.00 -18.00. Pris for voksne er £8. Barn går gratis. Adresse: HMS Belfast, Morgan's Lane, Tooley Street, London SE1 2JH. Telefon: 0044 20 7940 6300

House of Parliament

House of Parliament

The House of Parliament har vært i drift fra tidlig på 1300-tallet. Nåtidens organisasjon har representanter fra både England, Nord-Irland, Skottland og Wales. The House of Lords defineres som overhuset og The House of Commons defineres som underhuset. Parlamentets arbeidsoppgaver er tilnærmet like med det som foregår i det norske storting. For de av dere som ønsker å være tilstede ved debatter o.l. kan det via den norske ambassade søkes om tilskuerplass - klikk deg inn på www. norway.org.uk for nærmere informasjon. Omvisninger i parlamentet er kun for britiske statsborgere.

London Eye

London Eye

London Eye har en høyde på nesten 140 meter. En tur med dette fantastiske hjulet tar ca. en halvtime. Her sitter man i kabiner som rommer 25 personer, og man går på og av hjulet beveger seg. En tur på kveldstid er en opplevelse når hele byen er opplyst.

Lord Mayor's Show

Lord Mayor's Show

Dette er en av Londons eldste, og mest fargerike tradisjoner. Les mer om arrangementet og dets bakgrunn på deres hjemmesider.

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens (Kew Gardens) er verdens største botaniske hage. Her kan man beskue og beundre planter som er samlet inn fra alle verdenshjørner. I tillegg finnes det i parken en flott anlagt innsjø. Parken som ble etablert helt på slutten av 1700-tallet ligger litt nord for Wimbledon-området. For den som er botanisk interressert så er dette et must når man er i London. Parken er åpen alle dager mellom 0930 og 1730. Priser: Voksen £ 12/barn gratis.

Thames Festival

Thames Festival

Feiring av Londoninnbyggernes kjære og tradisjonsrike elv Themsen. Dette er et storslått gratisarrangement som bør oppleves.

Tower of London

Tower of London

Tower of London ble grunnlagt i 1066 av William Erobreren, og er i dag en av verdens mest kjente borger. Til Tower of London kommer det nesten 2.5 millioner besøkende hvert år, og alle får oppleve borgens 900-årige historie gjennom besøk i fangehullene, juvelhuset, henrettelsesplassen og mye mer. I Tower of London oppbevares også de kjente britiske kronjuvelene.

Trafalgar Day Parade

Trafalgar Day Parade

Den årlige hylles, og tradisjonsrike parade for admiral Lord Nelson - Trafalgar Day Parade - arrangeres den 23. okt. på Trafalgar Square. Dette er en parade hvor flere hundre sjøkadetter hedrer den kjente admiralen.

Vinopolis

Vinopolis

Vingård

 

Stonehenge

Londons mest besøkte severdigheter

Buckingham Palace

Buckingham Palace er en bygning fra 1705, og er Dronningens hjem. Når du er her så må du ikke gå glipp av Vaktbytte. Dette er en fin opplevelse, og også noe barna også liker å se.

Tower of London

Tower of London er en praktfull historisk festning som ble grunnlagt i 1066 av William Erobreren. Denne borgen er i dag en av verdens mest kjente borger. Hit kommer det nesten 2.5 millioner besøkende hvert år for å besøke fangehullene, juvelhuset, henrettelsesplassen og mye mer. Her oppbevares også kronjuvelene.

St. Paul's Cathedral

St. Pauls Cathedral ble reist etter den store bybrannen i 1670, og ble ferdigstilt etter ca. førti års byggetid. Katedralen ble designet av Sir Christopher Wren. Domen gir deg panoramautsikt over store deler av London by, og et "Whispering gallery" er også å finne her. Dette er en konstruksjon som gjør at personer i andre enden av det sirkulære rommet kan høre din hvisking tydelig etter et par sekunders forsinkelse. St. Paul's Cathedral brukes til viktige sermonielle hendelser som f.eks. kongelige bryllup og offentlige begravelser. Katedralen huser også mange gamle skatter. Se også vår side om kirker i London.

London Eye

London Eye er Londons store pariserhjul hvor man kan oppleve byen i fugleperspektiv. Pariserhjulet er 140 meter høyt og på en klar dag kan man se nesten 40 km i alle retninger. Du sitter i kabiner som rommer 25 personer, og går på og av hjulet mens det beveger seg sakte. En tur på kveldstid kan anbefales, særlig når det er mørkt og hele byen er opplyst. En tur med London Eye tar ca. 30 minutter. Køen er lang.

Bestill middag og tur med London Eye

London Eye + Madame Tussauds + London Tower Bridge

Se web-kamera fra London Eye.

London Zoo

London Zoo ble bygget så tidlig som i 1828 og er en av verdens eldste dyreparker. Du finner dyr som vil glede både store og små i denne dyreparken.

Kjøp billetter til London Zoo på forhånd og slipp kø.

The British Museum

Her får man vite alt om London og Storbritannia. Dette museet er absolutt verd et besøk.

London Dungeons

London Dungeons er skrekkens museum som ikke passer for de som lett blir skremt. Obs! Små barn bør kun medbringes hit i følge med voksne.

Billetter til The London Dungeons

London Aquarium

London Aquariun er en opplevelse som alle bør få med seg ved et London besøk.

HMS Belfast

HMS Belfast er Londons eneste gjenværende krigsskip fra denne perioden. Det er restaurert, og ligger nå i Themsen. HMS Belfast er sågar det eneste gjenværende krigsskip i europa fra 2. verdenskrig. En guidet omvisning her er for de fleste en flott opplevelse.

HMS Belfast ble i sin tid bygget ved Harland & Wolff Shipyard i Belfast i 1936, og hadde sin jomfrutur 17. mars 1938. Båten er 187 meter lang og oppnådde en hastighet på hele 32 knop. Skipet er åpent ca 2 timer for omvisning alle dager 10.00 - 18.00. Adresse: HMS Belfast, Morgan's Lane, Tooley Street, London SE1 2JH. Phone: 0044 20 7940 6300

Cutty Sark


Klipperskipet Cutty Sark er det siste gjenværende klipperskip (bygget i Skotland 1869) som i siste del av 1800-tallet seilte over verdenshavene med te og bomull fra Kina, samt ull fra Australia. Her får du et innblikk i sjømennenes liv ombord.

Abbey Road

Du kan besøke gaten der studioet Beatles spilte inn mange av sine mest kjente plater ligger. Mange mennesker besøker Abbey Road årlig for å gå over fotgjengerovergangen på samme vis som Beatles gjør det på coveret på albumet Abbey Road.