Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Finn frem i London

Denne siden inneholder ca. 1 400 lenker til engelske sider som gir deg god og nyttig informasjon relatert til Londons gater, områder, distrikter, parker, post/sonenummer, markeder, helse, sikkerhet og mye mer. For ytterligere informasjon, benytt menyvalgene på venstre side.

Innhold

Helse og sikkerhet

Markeder i London

Gate- og områdekart

Klikk her for et Gate- og Områdekart for blant annet shopping. Du kan enkelt finne frem til nesten alt mulig.

Eller klikk nedenfor så kommer du direkte til den gaten du ønsker.

E = east side | N = north side | S = south side | W = west side

Parker i London

Alfabetisk Oversikt

London A-Z

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

Å orientere seg i London

London kan være en nokså forvirrende by, særlig for en som ikke er oppvokst her. Du har kanskje hørt om områder som SohoWest End, Camden Town og Greenwich, men de færreste vet hvor de forskjellige områdene ligger, og hvor de ligger i forhold til hverandre.

Denne siden tar sikte på å gi deg informasjon om hvor forskjellige områder ligger, hvordan disse ligger i forhold til hverandre samt fortelle litt om hver av områdene.

Husk at London består av utallige bydeler og områder og at du kan finne en bydel eller et område som passer dine ønsker enten du vil oppleve et myldrene folkeliv eller slappe av i en stille park uten å merke byens jag.

London slik byen er i dag har utviklet seg over flere hundre år. Det er en av de mest diversifiserte byer i verden og du kan lett se at det ikke har vært en overordnet plan som sørget for at hele byen ble utviklet i samme stil. Noe av grunnen til dette er at London under utviklingen har "spist opp" hele byer, landsbyer og distrikter som i gamledager lå utenfor London sentrum.

Elven Themsen er hjertet i London. Den renner sakte fra vest til øst og deler byen i en nordre og søndre halvdel. For de fleste turister er det bare en liten del av Nord-London som blir benyttet , noe som er naturlig siden de aller fleste turistattraksjoner befinner seg i dette området. SohoWest End, Whitehall og Westminster er noen av de mest kjente områdene i Nord-London.

The City, 2K

The City of London, også kalt The City er Londons bykjerne. Det var her London by ble grunnlagt og her bymuren stod for flere hundre år siden. Dette området ligger like nord for Themsen, som vist på tegningen til høyre, og har St. Paul's Cathedral som dets senter. Wall street og The Bank of England finner du også her, noe som gjør The City til Londons og et av verdens verdens viktigste finansielle områder.

Distrikter i London

Velg distrikt

Nord-London

Compass North, 2KI Nord-London finner du områder blant annet Notting Hill som er mest kjent for det årlige Notting Hill Carnival samt fra filmen Notting Hill. Du finner også Camden Town med sine sine populære markeder. Disse områdene er verdt et besøk, særlig for personer som er interessert i å se steder litt utenfor de typiske turistattraksjonene.

Nordvest-London

Sentral-London

Sørvest-London

Compass South West, 2KI sørvest-London er områdene Kensington, Chelsea, og Earls Court kanskje kjent for deg. Kensington huser for eksempel Victoria and Albert-, Science- and Natural History Museums, samt Kensington Palace, det tidligere hjemmet til prinsesse Diana. Alle disse områdene er lokalisert sørvest i London by, men nord for Themsen.

Sørøst-London

Compass South, 2KI sørøst-London finner du turistattraksjoner som South Bank Centre, Wimbledon med sine berømte tennisbaner, og det flotte området Greenwich som ligger på 0-meridianen. Du finner også distrikter med kjente navn som Battersea, Brixton og Lambeth. Du burde sette av tid til å besøke sørøst-London i løpet av ditt Londonbesøk.

Vest-London

Compass West, 2KI vest-London finner du området Westminster som kan regnes som en av Londons to hovedområder. Westminster strekker seg tilbake til 1000-tallet når Kong Edvard bygget katedralen i denne bydelen. Westminster ligger som navnet tilsier vest i London byWestminster er hovedsetet for britisk politikk med Houses of Parliament, Whitehall og Downing Street liggende i området. For turister kan Buckingham Palace og Westminster Abbey være verdt et besøk.

Du finner også området West End i vest-London. Dette området strekker seg fra Tottenham Court Road i øst til Park Lane i vest. Når det er sagt er 'West End' ofte brukt i bredere forstand om områdene Soho, Covent Garden, Mayfair, Bloomsbury, og til og med Westminster.

For mange turister er det "utvidede" West End det de forbinder med London. Grunnen til dette er at du finner landemerker som Trafalgar Square and Nelson's column, Piccadilly Circus og Leicester Square med deres populære og verdenskjente West End-teatre og kinoer. Shoppernes mecca, nemlig Oxford St. og Regents St. finner du også i West End.

Øst-London

Compass East, 2K I østlige deler av London sentrum finner du naturlig nok området East End. East End består blant annet av områdene Whitechapel, Hackney og Docklands. East End er kjent for å være "hjemstedet" til dialekten Cockney, men i dag er East End et multikulturelt område. De fleste turister som besøker East End søker markedene som finnes her. Det er også verdt å besøke Øst-London for å få en følelse av hvordan London "virkelig" er.

Turistområder i London

London inndelt etter postkodeområder

Kartet til høyre deler inn London i postkode-områder. De svarte linjene markerer grensene mellom de geografiske områdene, og hvert geografisk område har en egen bokstav som beskriver den geografiske plasseringen. N = nord, NW = nord-vest, SE = sør-øst osv. De hvite linjene markerer inndelingen i postnummer innenfor det geografikse området. Postkodene dannes alltid ved at man angir det geografiske området etterfulgt av postkoden. Hvis du f.eks. ser på et område innenfor det geografiske området W (vest) og dette området har numeret 3, vil postkoden bli W3.

De områdene som er de mest besøkte turistområdene er markert med mørkegrønt på kartet til høyre. Hvis du er ute etter en spesielle turistattraksjoner i London kan du finne mange av disse i listen over London fra A-Z.

Sentral-London

Vest-London

Nordvest-London

Nord-London

Øst-London

Sørøst-London

Sørvest-London

Webkameraer og panoramabilder