Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Plei lykken i London

Planlegger du et romantisk avbrekk med din kjære, hjelper vi med tips til en opplevelsesrik tur dere begge sent vil glemme. Alt du behøver å gjøre er å sette deg inn i detaljene.

london

Foto: David Iliff

Takterrasse, trendy kino og midnattssnack

Filmene på Aubin Cinema starter rundt 18.30 og 21.15, men vi anbefaler å være i området en og en halv time før; det hadde vært en skam å gå glipp av en av Londons flotteste takterrasser i samme gate. Lokalisert på toppen av Hotellet The Boundary, et tidligere Viktoriansk varehus, kan du i stilige omgivelser få en 360 graders utsikt over London. Skulle du være der utenom åpningssesongen (april til oktober), kan du gå til Albion, hotellets kafé, for noe å drikke og en matbit.

Spaser bort til Aubin Cinema, plukk opp billettene, og gå ned i kjelleren. Her møter du en retroinspirert bar og hjelpsom (og trendy!) betjening. Kjøp med hjemmelagde kjeks og ditt valg av vin eller drinker. Nå er det på tide å boltre seg i de behagelige stolene. Vi anbefaler å booke en to-seters sofa, som riktig nok er litt dyrere, men som i lag med fotstøtten og pleddet skaper ekstra romantikk.

Ettersom The Aubin Cinema er del av gruppen til über-trendy Soho og Shoreditch House, kommer det ikke som en overraskelse at selv toalettene er stylet deretter.

Den beste avrundningen på en hvilken som helst date inkluderer alltid en midnattssnack. Ta turen til The Beigel Bake i Brick Lane, et legendarisk bakeri som siden 1977 har servert rykende ferske baigels 24 timer i døgnet.

The Boundary - Anlaby House, Boundary Street. +44 2077291051.

www.theboundary.co.uk

The Aubin Cinema - 64-66 Redchurch Street. +44 8456048486.

www.aubincinema.com

The Beigel Bake - 159 Brick Lane.

Brasserie og elegant kinoopplevelse i Notting Hill

Electric Brasserie 1 London

Det er noe ved The Electric Brasserie som får førstegangsbesøkende til stadig å vende tilbake. Brasseriefølelsen er uunngåelig; runde bord i stål, skinnstoler, lavthengende lamper i rustikt stål, åpent kjøkken og en patriotisk meny. Utover kvelden svermer lojale kunder til for å nyte et bredt utvalg av forfriskende drinker rundt bardisken. I samme bygning finner du The Electric Cinema, som er en av de eldste kinoene i London. I tillegg til et imponerende filmprogram, tilbyr Electric en unik kinoopplevelse med luksuriøse skinnstoler og sofaer, fotstøtte og en fullutstyrt bar med alt fra smakfulle småretter til champagne og nybakte brownies.

191 Portobello Road. +44 2079089696. http://www.electricbrasserie.com

Pop-up Kinoer

Såkalte ’pop-up kinoer’, både utendørs og innendørs, har de siste årene tatt London med storm. Her finnes ingen begrensninger. Det blir duket opp for kino ombord i båter, i hagen bak Big Ben og Parliament, i eldgamle katedraler og i botaniske hager. Ettersom disse kinoene aldri vises på fast tid eller sted, er det viktig å følge med på følgende sider for programoppdateringer:

http://www.whereisthenomad.com ----> The Nomad viser filmer i de varmere månedene av året. Følg med her og vi kan garantere deg en spesiell opplevelse.

http://www.secretcinema.org ----> Registrer deg og motta en månedlig mail om hemmelige filmer, vist på hemmelige lokasjoner. Tiden er inne for å gi kinoopplevelsen en helt ny mening.

http://floatingcinema.info/films/short_doc ----> The Floating Cinema startet i sommeren 2011 og er et langvarig prosjekt. Følg med på denne siden om hvilke filmer du kan se seilende i somrene som kommer.

Shochu Lounge og Charlotte Street Hotel

cheeseboard London Romantisk

Shochu er en tradisjonell Japansk drink som sies å gi helsefordeler. Eksempelvis var det en tidligere ’vinner’ i Guinnes rekordbok som drakk shochu hver dag og levde til han ble 120 år. Om det var shochuen som var årsaken til den lange levetiden kan vi ikke bevise, men det vi kan bekrefte, er at Shochu Lounge er en knakenes bar og restaurant som burde besøkes.

Sett en elegant tone på kvelden ved å starte på baren Oscar for drinker og barsnacks. Lokalisert i stilfulle Charlotte Street Hotel, er det også verdt å notere seg at de har en herlig restaurant. Men det får bli til en annen anledning – nå ønsker vi at dere tar turen over gaten til Shochu. Loungen er plassert under prisvinnende Japanske Roka, og opptrer som en mørkere og mer sexy søster. Etter middag er det kort vei til livlige Soho og alle barene på blant annet Old Compton Street.

Charlotte Street Hotel – 15 Charlotte Street. +44 207 806 2000. www.firmdale.com/london/charlotte-street-hotel

Shochu Lounge – 37 Charlotte Street. +44 207 580 6464. www.shochulounge.com

Le Pain Quotidien og Regent’s Park

De beste dagene starter på det Beligiske bakeriet, og takket være plassering over hele London er restauranten lett tilgjengelig for de aller fleste. Atmosfæren er avslappet men livlig. Både frokosttallerkene og bakevarene er fantastiske, og varm drikke kan inntas fra store boller.

Har du tilbrakt morgentimene på Marylebone-grenen, fins det endeløse muligheter for aktiviteter utover ettermiddagen. Regent’s Park er bare et steinkast unna, der du blant annet kan gå tur, leie solstol, se marionetteater, eller besøke dyrene i London Zoo. Utover kvelden kan dere se Shakespake i ’Open Air Theatre’.

Le Pain Quotidien har i skrivende stund 21 restauranter i London, blant annet i South Kensington, Chelsea, Notting Hill, Soho, og South Bank.

Le Pain Quotidien Marylebone – 72-75 Marylebone High Street. +44 207 486 6154. www.lepainquotidien.co.uk

The Regent’s Park - +44 207 486 7905. www.royalparks.org.uk/The-Regents-Park.aspx

London Zoo - +44 207 722 333. www.zsl.org/zsl-london-zoo//?awc=2887_1334310666_ca39be93ec7adf73dc4db3c5988aa491

Open Air Theatre – Regent’s Park. +44 844 826 4242. http://openairtheatre.org

The Menier Chocolate Factory

Føler du deg rådvill over Londons endeløse muligheter, og ikke vet om du skal velge teater, galleri, restaurant eller bar? Vi hjelper deg med avgjørelsen… Dette stedet har alt!

Et originalt valg med alle forutsetninger for en vellykket kveld under same tak – The Menier Chocolate Factory er stedet for en første date, men også for de som simpelthen vil gjøre noe annerledes.

Start kvelden men en kulturell runde i galleriet, før dere forflytter dere til bygningens sjarmerende restaurant som er omkranset av levede lys. Etter inntatt måltid og forhåpentligvis litt benflørting, er det tid for å installere seg i teatersalen. Er du heldig kan du få med deg et teaterstykke før det blir ’overtatt’ av underholdningsmekkaet West End.

53 Southwark Street. +44 2073781712. www.menierchocolatefactory.com

Experimental Cocktail Club

Kino London

Midt i turistløypen mellom Picadilly Circus og Covent Garden skjules en av Londons mest originale og ’hemmelige’ cocktailbarer. Den eneste måten å garantere inngang er å sende en e-mail på forhånd (tirsdag-lørdag før 17.00 til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.). Den nedslitte døren er lett å overse, men på andre siden møtes du av en smakfull cocktailbar over to etasjer. Drinkene er sensasjonelle og opplevelsen likedan.

13A Gerrard Street. http://www.chinatownecc.com

Lougelover

Et bedre sted for drinker skal du lete lenge etter. Lougnelover i Shoreditch er super karakteristisk – et sted du og daten din sent vil glemme.

No. 1 Whitby Street. +44 207 0121 234. http://www.loungelover.uk.com

Skrevet av Elise Merckoll