Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Til London med barn

London-Pakkereiser

London Barn Familie

Barn i alle aldre trives ofte godt i London. Her er mye å oppleve, og det er mange spennende og lærerike ting man kan gjøre. London har et vell av muligheter for barn, og nedenfor er noen tips for deg som er i tvil om hva du skal finne på sammen med poden.

Dersom du ønsker mere informasjon finner du det på våre sider i menyen til venstre. Her finner du oversikt over f.eks. Museer - Opplevelse- og FornøyelseTransport - Restauranter m.m.

Populære aktiviteter for barn og ungdom

 • Gå på musikal - det finnes mange musikaler i London som er beregnet på barn, blant annet musikalen om Shrek.
 • Winterwonderland i Hyde park - i vinterhalvåret er det et stort marked og tivoli i Hyde park som passer perfekt for barn.
 • Thorpe Park - en kjempefin fornøyelsespark ca. 30 km sør- vest for London.
 • Polkateatret - barneteater i London som setter opp pedagogiske og mosromme stykker for barn.
 • National History Muesum - museum som har mange spennende aktiviteter for barn.
 • Legoland - London har sitt eget legoland i Windsor ca. 30 minutters togtur fra Paddington eller Waterloo.
 • "Hjemmet" til Sherlock Holmes - du finner et museum om Sherlock Holmes øverst i Baker street. 

Flere aktiviteter

Dobbeltdekkere

De tradisjonelle røde bussene må prøves (de som ennå er igjen) men pass på å få plass i 2.etasjen. Her er det fin utsikt!

Selv om disse bussene blir tatt ut av regulær trafikk, så er det to ruter som beholdes. Dette er to såkalte "Heritage Routes" som skal gå med rute 9 fra Royal Albert Hall til Aldwych via Piccadilly Circus, og rute 15 fra Trafalger Square til Tower Hill. Du kan lese mer her

Madam Tussauds

Ta med barna til det kjent Madam Tussauds vokskabinettet. Dette er populært, og en fin opplevelse for alle som vil se på voks-dukker. Åpent fra 1000 til 1730 hver dag. Pris er fra: £ 7.- Du bør kjøpe et Londonpass på forhånd slik at du slipper kø.

London Eye + Madame Tussauds + London Tower Bridge

London Eye LondonGuiden.no

London Eye

En tur med det store pariserhjulet ved Themsens bredd, London Eye, tar ca. 30 minutter og er en kjempefin opplevelse for personer uten høydeskrekk. Se web-kamera fra London Eye.

Middag + tur med London Eye

London Eye + Madame Tussauds + London Tower Bridge

The British Museum

Besøk også The British Museum og National Army Museum som begge har mye fint å vise frem.

Natural History Museum

Natural History Museum hvor man bl.a. kan se utstillinger av forhistoriske dinosaurer og mange andre dyr. Fra et besøk her vil nok de fleste huske jordskjelvmaskinen, den gigantiske blåhvalen, de "levende" dinosaurene og det enorme dinosaurskjelettet som er det første man møter ved inngangen.

Roald Dahl Museum

Roald Dahl Museum er stedet hvor man bl.a. møter en verden av sjokolade. Dette anbefales!

Livsey Museum for Children

Livsey Muséum for Children er også et fint sted som absolutt bør besøkes. (Se også vår side for museer)

Science Museum

Science Museum er også et fint sted som absolutt bør besøkes. Her er mye romfart, morsomme simulatorer og en flott 3D-kino. Det anbefales at det settes av god tid her slik at man får med seg det meste.

The Dungeon

Grøssende opplevelser får man på The Dungeon. Her får man, i kjelleren, se med sterke virkemidler hva som skjedde under svartedauden - i de berømte torturkamrene - hva som skjedde da Jack the Ripper herjet i byen og alt om historien da hele London brant ned under - The Great Fire. Om ikke dette er nok så opplever du her at skumle skapninger plutselig dukker frem fra mørket.

Billetter til The London Dungeons

London Zoo

Ta med barna til London Zoo. Dette er stedet hvor blant annet den kjente bok- og filmfiguren Harry Potter oppdaget sin evne til å konversere med slanger. Her finnes over flere tusen dyr!

Kjøp billetter til London Zoo på forhånd og slipp kø.

London Aquarium

I tillegg til London Zoo bør du ta med barna til London Aquarium. Her får de mange fine opplevelser.

Andre populære aktivitetsforslag i London 

Se også siden om Opplevelser- og Fornøyelse

Et vaktskifte ved dronningens slott Buckingham Palace synes de fleste barn er morsomt å se på.

Hyde Park & Kensington Gardens er en fin opplevelse for alle, og steder barn kan leke fritt. Se vår side for parker i London. Se også Princess Diana’s Memorial Playground i Kensington Garden.

BFI London IMAX kino hvor man kan se 3D filmer er et yndet mål for litt eldre barn som kan forstå engelsk. Se også vår filmside

Byens musikaler og teater er populært, og her er det flere stykker som passer barn.  Eksempler på dette er The Lion King og Chitty Chitty Bang Bang. Litt eldre barn kan også ha glede av musikaler som Fame, We will rock You, og Mamma Mia.

Se også vår side for Teater og Musikaler.

Leketøysbutikker i London

Er man først i London med barn bør det shoppes leketøy. London har flere leketøysforretninger som de vil de selv voksne lekelysten tilbake.

Hamleys

Hamleys i Regent Steet kaller seg selv for verdens beste og største leketøysbutikk. Dette er en butikk som rommer syv etasjer proppfulle av leker. Sett av god tid!

Disney Store

Disney Store ligger rett ved siden av Hamleys. Her finnes alt av klær og leker med motiv av alle de kjente Disneyfigurene.

Harrods

Harrods er også et must for leketøysinteresserte. En hel egen etasje er dedikert til leketøy.

Fotball i London

London er for mange, både små og store, synonymt med fotball, og for dem som har en ekte fotballinteresse kan det ikke være noe bedre enn å oppleve et ekte londondarby. Mange vil hevde at selv personer som ikke er fotballinteresserte vil ha glede av å oppleve atmosfæren på fotballkamp i England.  Se vår side om fotball for mer informasjon om klubbene i London. Se også vår side om fotballbilletter for å bestille billetter til fotballkamp.

 

 

Mat

For alle vil anstrengende dager i London bringe fram en skikkelig matlyst, og da er det viktig å finne frem til de rette stedene. Nedenfor er noen eksempler som kanskje kan være til hjelp for en sulten barnemage. Noen tips er nokså selvfølgelige, men det er viktig å være bevisst på dette.

Planet Hollywood

Planet Hollywood er stedet hvor barn og ungdom kan oppleve høy musikk. Planet Hollywood har en fin samling av diverse rekvisitter fra filmhistorien. "Planet Hollywood, the world’s one and only dining experience inspired by the glamour of Hollywood".

Regent Street

Hamley's - Metropolis & Massarellas som ligger i Regent Street. Her er det over hundre Sega-spill i restauranten til stor glede for barna både før, under og etter måltidet. Her serveres både salatblandinger, og selvfølgelig både chips og burgere.

Hard Rock Cafe London

Hard Rock Cafe London - i 150 Old Park Lane. Dette er en amerikansk burger-bar som reklamerer med å ha verdens største samling av minneverdige gjenstander fra rocke'n.

Rainforest Cafe

Rainforest Cafe som man finner i 20 Shaftesbury Avenue, og som er en meget populær burger-restaurant. Den er innredet som en regnskog, og selvfølgelig med både apekatter og andre dyr. Dette er en populær cafe.

Sticky Fingers

Sticky Fingers som ligger i 1 a Phillimore Gardens. Dette er en skikkelig amerikansk inspirert burger-bar. Sticky Fingers eies av eks-Rolling Stones-bassist Bill Wyman, og han har dekorert med mange fine pop-effekter og gullplater. Dette er et populært sted.

Wagamama

Wagamama som er en japansk restaurantkjede. Du finner denne bl.a. i 1 Tavistock Street / Tube Covent Garden, 14 Irving Street /Tube Leicester Square, 10a Lexington Street-Soho / Tube Oxfors Circus og 11 Jamestown Road / Tube Candem Town. Her serveres god mat.

Foruten de ovennevnte restauranter finner du mange forslag på vår side for Restauranter.

Noen tips for barnefamilier som skal på Londonferie

Når man reiser med barn vet jo de fleste barnefamilier at man må ta en del forhåndsregler. Nedenfor har vi satt opp en liten huskeliste med noe som vi mener kan være viktige punkter å tenke over før avreise. Noen av punktene er en selvfølge, men bør allikevel nevnes.

 1. Når du er i London med familien kan det lønne seg å kjøpe LondonPass med inkludert Travelcard eller et London Visitor Travelcard. Kjøp gjerne reisekortet på forhånd. Med slike kort kan du spare mange £ i reiseutgifter og det er enkelt og greit. Du finner mer informasjon om dette på vår side om Transport i London.
 2. Husk å ta med eventuelle medisiner. Medisiner bør du alltid oppbevare i håndbagasjen slik at disse til enhver tid er tilgjengelige, og at de ikke blir borte dersom du mister annen bagasje.
 3. Husk solkrem for de minste.
 4. Sjekk for sikkerhets skyld med lege vedrørende en flyreise for barn under 6 mnd.
 5. Husk alltid god hygiene. Vask alltid hendene godt etter toalettbesøk, og etter at du har tatt i penger. Penger er en stor smitekilde. Et fint middel som kan brukes når vann og såpe ikke er tilgjengelig alkoholbasert desinfeksjonsmiddel.
 6. Vann på flaske anbefales uansett hvor man ferierer, og husk at barn trenger mye væske. Tips: dersom du har mulighet bør du fryse flaskevann på hotellet så har du kaldt vann hele dagen.
 7. Man bør unngå upasteurisert melk, salater, majones, rå egg og uskrellede/uvaskede grønnsaker. Husk at alt som spises bør være gjennomstekt/kokt.
 8. Oppsøk lege omgående dersom barna blir syke.
 9. Dra aldri på ferie uten reiseforsikring. Du kan ofte få reiseforsikring i forbindelse med ditt kredittkort hvis du betaler mer enn 50% av reisens kostnader med kredittkortet. Uansett om du har standard reiseforsikring eller forsikring via ditt kredittkort må du undersøke på forhånd hvilke regler som gjelder for erstatning, egenandeler og maksimale forsikringspremier i forbindelse med sykdom og skade.
 10. Husk å skaffe et Europeisk Helsetrygdkort for alle i familien. Dette kortet dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere.
 11. Gyldig pass for alle i reisefølget må ikke glemmes. Hvis du skulle være uheldig å glemme passet eller ha et pass som har gått ut på dato, får du nødpass på flyplassene. Dette tar imidlertid noe ekstra tid og er dyrt. Pass får du ordnet på politistasjonen.

Nyttige lenker

{loadposition ad_innhold}