Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Shoppinggater og handelsområder i London

London bugner av fantastiske handlegater og områder med Europas kanskje beste shopping. Nedenfor er en oversikt over de beste gatene og områdene, slik at du i ro og mak kan planlegge den neste shoppingturen til London.

Oxford Street

15888534146 8ad7ed8119 k1

Foto: Giulio Jiang

Oxford Street er Londons mest travle handlegate hvor man finner over 300 forretninger. Her finnes eksempelvis Selfridges, Debenhams og John Lewis. Oxford Street kalles "The place for high street fashion."

I området rundt Oxford Circus undergrunnsstasjon finnes blant annet forretninger som H&M, John Lewis, Topshop, Virgin Megastore og mange flere. Butikkjeden Topshop har forretninger flere steder i London, men den største og beste finner du midt i Oxford Street. Topshop kan man trygt kalle for den shoppinglade kvinnes drømmebutikk. Her finnes alt av klær, sko, smykker, vesker og sminke. Det mest elskede produktet herfra er kanskje jeansene deres.

Noen av butikkene i Oxford Street:

River IslandUrban OutfittersBershkaPull & Bear ┃ HMV Music & VideoMarks & SpencerTopshopJohn LewisSelfridgesPrimarkDebenhamsVirgin Megastore

Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus, Bond Street eller Tottenham Court Road

Primark

9458770947 b0319ed6a4 k

Foto: Beverley Goodwin

På grunn av dens stadig voksende popularitet, fortjener Primark en egen overskrift i denne guiden. Primark er en butikk som har gått fra å være ”bare” en billigbutikk for moteklær til en av de mest populære butikkene i London. Produktene er fortsatt veldig billige, og kjeden er rask til å henge seg på de siste trendene i motebildet. Du får tak i både klær, sko og tilbehør. Primark har nå nesten to hundre butikker i England, Irland og Spania. Kjedens nyeste butikk finner du i Oxford Street med adresse: 499-517, Oxford Street W1K 7DA.

Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus

Regent Street

16165291015 35ec086fe8 k

Foto: Duncan Harris

Regent Street ligger i nærheten av Oxford Street, i retning Piccadilly Circus. Her finnes alle typer butikker med klær av alle slag, leketøy og matforretninger. Gaten har mange av de samme butikkene som du også finner i i Oxford Street, men Regent Street er perfekt for dem som ønsker en bittelitt mer avslappet shoppingtur. Her er det nemlig litt flere spisesteder og som oftest mindre folk.

Hamleys Toy Store i Regent Street er en fantastisk leketøysforretning og et eventurland for barn i alle aldre. Forretningen består av syv etasjer med alt man kan tenke seg av leketøy. Dette er forretningen hvor man kan gjenoppleve minnene fra en sin egen barndom, til nåtidens elektroniske leketøyshverdag. Forretningen har temaetasjer. og i visse perioder av året er det så mange mennesker her at det kan være problematisk å komme frem. Prisene varierer fra dyrt til billig, og på "billigtorget" kan du gjøre flere kupp.

Noen av de andre butikkene i Regent Street:

Hugo BossLibertyZara ┃ H&MSe Regent Street live

Nærmeste undergrunnsstasjon: Piccadilly Circus eller Oxford Circus

Covent Garden

2771138621 f199f8b72e b1

Foto: David Baron

Når man er i London, så er et besøk i Covent Garden nærmest obligatorisk. Her finnes alt mulig, og man kan nesten ikke få en tilsvarende opplevelse noe annet sted. Shop hippe klær og merkevarer fra store og kjente butikker, eller gå innom fra en av de mange heller ukjente og unike butikkene. Her finner du nisjebutikker av alle slag, med alt fra håndlagde gaver, klær, smykker, interiør og godteri. Butikker spesialisert på dataspillenes verden, det maritime eller globuser. You name it.

Sørg også for å få med deg Covent Garden Market mens du er her, hvor du kan finne mye spennende håndverk i hundrevis av boder.

ShoppingKartHistorieWeb-kameraCovent Garden Market

Noen av butikkene i Covent Garden:

DieselFrench ConnectionGapTed BakerApple StoreAvedaJigsawMichael KorsOakleyGames WorkshopSass & Belle

Nærmeste undergrunnsstasjon: Covent Garden eller Victoria Secret

Seven Dials

Shopping in Seven Dials

Foto: Garry Knight

Seven Dials er en del av Covent Garden og består av sju gater fylt med butikker for den bevisste shopperen. Du finner alt fra britiske kvalitetsmerker til små, uavhengige butikker, i tillegg til mange moderne kafeer, eksotiske restauranter og tradisjonelle engelske puber. Her kan du til og med få hjelp av såkalte Bag Boy's som tar seg av dine shopping"poser".

Noen av butikkene i Seven Dials:

Fat FaceLee Jeans ┃ HavaianasPoste Mistress┃ Frenchologie ┃ Kiehl's ┃ Scribbler

Nærmeste undergrunnsstasjon: Covent Garden eller Leicester Square

Bond Street

Shopping arcade New Bond street version

Foto: Raul Lieberwirth

Bond Street er Londons mest tradisjonsrike og eksklusive shoppinggate. Den simpelthen oser av luksus. Her finner du alle de kjente og store merkene fra moteverdenen, og gaten passer utmerket for den som har en ekstra tykk lommebok. Dersom du er villig til å punge ut for å sikre deg varer av ekstra høy kvalitet og med et velkjent navn, er Bond Street som skapt for deg.

Noen kjeder som har butikker i Bond Street:

GucciLouis VuittonArmaniBurberryCalvin KleinChanelDe BeersPradaRussel & BromleyY St. LaurentVictoria Secret

Nærmeste undergrunnsstasjon: Bond Street eller Piccadilly Circus

Carnaby Street

8370405205 f772f4eef7 k

Foto: Simon & His Camera

Carnaby Street er kanskje vel så kjent for flotte dekorasjoner og koselig atmosfære som for gode shoppingmuligheter. Butikkene du finner her passer nok aller best for den med mer ungdommelig og leken klesstil. Utvalget av restauranter og cafeer i Carnaby Street er stort og spennende. Du bør blant annet ta turen innom Kingly Court, som kan by på 18 av de beste internasjonale konseptrestauranter, kafeer og barer.

Noen av butikkene i Carnaby Street:

AdidasFornarniaMonkiCheap MondayNikePumaMake Up StoreWESCJohnny Cupcakes

Nærmeste undergrunnsstasjon: Oxford Circus eller Piccadilly Circus

Notting Hill

3318174364 632b1ac96d b

Foto: Kyle Taylor

Notting Hill ble verdenskjent da Hugh Grant og Julia Roberts fant tonen her i 1999. I dag er området kanskje mest kjent for sine fargerike hus og unike små butikker, hvor du kan få tak i alt fra spesielle antikviteter og gaver, retro klær til økologisk mat. I Notting Hill finner du også kjendisenes favoritt, The Merchant, som tilbyr kjente merkevarer til en lav pris. Portobello Road Market er en annen veldig populær del av Notting Hill.

Noen av butikkene i Notting Hill:

The MerchantBroraLe CreusetHonest Jon'sThe Notting Hill BookshopPortobello Road Market

Nærmeste undergrunnsstasjon: Notting Hill Gate, Ladbroke Grove eller Westbourne Park

Jermyn Street

4232524289 8e3a4b9da6 b

Foto: Chad Kainz

Jermyn Street er historisk kjent som "the gentlemen’s shopping strip" med sine mange- og fine butikker med herreklær. Her ligger noen av favorittforretningene til prins Charles, David Bowie, Tom Cruise og mange andre kjendiser. I de senere år har mange nye butikker inntatt Jermyn Street. Paxton and Whitfield er et eksempel på dette.

Noen av butikkene i Jermyn Street:

Benson and CleggJohn LobbPaxton & WithfieldPicadilly ArcadeBeretta GalleryHarvie & HudsonHilditch & KeyThomas PinkTurnbull & Asser

Nærmeste undergrunnsstasjon: Piccadilly Circus eller Oxford Circus

King's Road

2127572822 86406d715b o

Foto: Monica Arellano-Ongpin

King's Road er et blandet shoppingstrøk med designbutikker og trendy merker, så vel som unike butikker, i tillegg til mange restauranter og kafeer. King's Road er også et spesielt bra område når du er på utkikk etter spennende interiør og ting til hjemmet.

Noen av butikkene i King's Road:

AustiqueBroraCouvertureEspacioWilde OnesPeter JonesHeal's

Nærmeste undergrunnsstasjon: Sloane Square

Knightsbridge

6946345119 548d99ecff k

Foto: Angelo Amboldi

Knightsbridge er antagelig mest kjent for å huse kjøpesenteret Harrods og Harvey Nichols. På lik linje med Bond Street, finner man her alle de store designerne.

En statue av avdøde prinsesse Diana og hennes Dodi Al Fayed er montert opp i den verdenskjente forretningen Harrods i London. Dodis far og eier av Herrods, Mohamed al Fayed, har laget denne statuen Diana og Dodi hånd i hånd for å hedre paret.

Noen av butikkene i Knightsbridge:

BonhamsEmporio ArmaniHarrodsHarvey NicholsH & MSwarovskiTopshop

Nærmeste undergrunnsstasjon: Knightsbridge

Dover Street

2254009243 85d2e58aec b

Foto: Richard Moross

Dover Street er en perle som kanskje ikke altfor mange turister vet om. Gaten ligger i området Mayfair, som er kjent for å være eksklusivt. I Dover Street finner du ingen av de store kjedebutikkene som H&M eller Top Shop, men du kan meske deg blant de dyre og mer eksklusive butikkene. Er du for eksempel ute etter et par fantastiske sko, kan Dover Street friste med både Christian Louboutin og Jimmy Choo. Det er også her Victoria Beckham åpnet sin første butikk med samme navn i september 2014.

Gaten kan også by på Dover Street Market, som fikk sjetteplassen over de beste shoppingalternativene i London i Time-Outs kåring i 2014.

Noen av butikkene i Dover Street:

Dover Street MarketAlexander McQueenChristian LouboutinJimmy ChooAcneWolf & BadgerLoft

Nærmeste undergrunnsstasjon: Green Park

Savile Row

6858390992 fe5dc4ada7 k

Foto: Michael Cress

Savile Row er perfekt for den klesbevisste mannen. Som et av svært få områder, har denne gaten nesten lik null alternativer for den kvinnelige shopperen. Gaten består i all hovedsak av en rekke skreddere, ispedd noen klesbutikker og skobutikker rettet mot menn, samt kunstgallerier og en barberer. Dette er gaten for deg dersom du ønsker en skreddersydd kvalitetsdress til bryllupet, eller bare trenger en liten testosteronboost.

Henry Poole & CoOzwald BoatengAbercrombie & FitchAlexander McQueen

Nærmeste undergrunnsstasjon: Bond Street eller Piccadilly Circus