Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

South Kensington & Chelsea

King’s Road var opprinnelig en privat vei for kong Charles II som ble brukt når han skulle reise til slottet sitt i Kew i vest-London. I dag preges gaten fortsatt med kongelig glans som en av Kate Middletons faste shoppingstrøk.

Kaker Kensington og Chelsea

Området er kjent som et av Londons mest fasjonable nabolag, men har mye mer å by på enn pene fasader og eksklusive handlegater. Mellom Hyde Park og Themsen kryr det med museer og gallerier, restauranter for enhver anledning, og noen av Londons beste uteserveringer. Under har vi listet opp noen av våre favoritter.

1. For god stemning og rause porsjoner

En kveld på Big Easy med vennegjengen slår aldri feil. Her kan du nyte Margaritas og generøse porsjoner med blant annet baby back ribs og fajitas til ’live’ musikk i en avslappet atmosfære. Med rustikt interiør og en fabelaktig stemning er det ingen overraskelse at Big Easy alltid er fullpakket med stamgjester, prinser og kjendiser.

332 King’s Road. +44 2073524071. www.bigeasy.co.uk

2. For et avbrekk fra storbyen

Chelsea Physic Garden ble grunnlagt i 1673 for å forske på planters medisinske virkning. Den ’hemmelige’ hagen er i dag mekka for de som søker ro og idyll i den hektiske storbyen, og er et fantastisk ’levende’ museum. Det finnes også en plantasje der du kan kjøpe med deg uvanlige planter hjem, og en kafé som serverer vidunderlige hjemmelagde kaker.

66 Royal Hospital Road. +44 20 7352 5646. www.chelseaphysicgarden.co.uk

3. For evig-lange sommerlunsjer

Planlegger du en lang lunsj ute i solen med vin og venner, er Chelsea det perfekte utgangspunktet. Legg turen innom Bluebird for en behagelig atmosfære i en pen bakgård, eller innom The Market Place, som er del av Chelsea Farmers Market. Sistnevnte har en høyere puls, spesielt utover ettermiddagen da musikken øker og det blir tettere om plassen.

Bluebird - 350 King’s Road. +44 2075591140. www.bluebird-restaurant.com The Market Place – 125 Sydney Street. +44 207 352 5600. http://marketplacerest.com

Chelsea og Kensington

4. For 3,2 kilometer med eleganse

Sloane Square markerer starten på fasjonable King’s Road, og det er her du finner de store butikk-kjedene som Hugo Boss, Comptoir de Cotonniers, og Wolford. Duke of York Square er tilgjengelig via en passasje, som fører til en åpen plass fylt med butikker og uteserveringer. Her ligger også The Saatchi Galley, som utstiller moderne kunst av unge og lovende artister. Lenger ned i King’s Road blir butikk-kjedene gradvis byttet ut med mindre forretninger med mer personlighet. Blir du sulten bør du blant annet prøve Made in Italy som serverer opptil en meter lange pizzaer på takterrassen.

Saatchi Gallery - Duke of York Square. +44 20 7811 3081. www.saatchi- gallery.co.uk Made in Italy - 249 King’s Road. +44 2073521880. www.madeinitalygroup.co.uk

5. For en reise til fortiden

Natural History Museum introduserer deg for en verden med hudrevis av spennende utstillinger i en av Londons vakreste bygninger. Høydepunktene inkluderer dinosaur-galleriet, den berømte blåhvalen på 30 meter, og utstillingen om menneskets utvikling. Gå ikke glipp av muligheten til å titte inn i flere laboratorier og se forskere i arbeid. Kanskje blir du vitne til en ny, revolusjonerende oppfinnelse? Er du klar for en matbit etter inntrykkene, legg turen innom hjemmekoselige Muriel’s Kitchen som ligger vegg i vegg med South Kensington undergrunnsstasjon.

Natural History Museum - Cromwell Road. +44 207 942 5000. www.nhm.ac.uk Muriel’s Kitchen - 1-3 Pelham Street. +44 20 7589 3511. www.murielskitchen.co.uk

6. For sukkerrushet

Cupcakes har over de siste årene tatt Norge og verden med storm. Hummingbird Bakery er det Engelske hjemmet til de Amerikanske godbitene, og selv syntes vi de er bedre enn på Magnolia Bakery i New York - der de først ble lagd superstjerner. Typen ’Red Velvet’ er uslåelig.

47 Old Brompton Road. +44 2078511795. www.hummingbirdbakery.com

Kensington og Chelsea

7. For utepilsen

Henry J. Bean’s har Chelseas største ølhage - en frodig uteplass med store trebord og varmelamper til kjølige sommerkvelder. Menyen pryder seg på klassisk pub-mat, som saftige hamburgere, men lettere retter er også tilgjengelige. Det er verdt å nevne at mange nordmenn møtes her som en del av 17. mai-feiringen i London.

195-197 King’s Road. +44 20 7352 9255. www.henryjbeans.co.uk/chelsea

8. For de fargerike

Et par puter fra Designer’s Guild kan få selv den mest monotone stuen til å stråle. Herlige farger og enestående kvalitet – her finnes alt fra kjøkkenartikler til sengetøy og luktlys, men det er putene og håndklærne som hever interiørbutikken til neste nivå.

267 King’s Road. +44 20 7351 5775. www.designersguild.com

9. For en lokal opplevelse

Brasseriet Tom’s Kitchen er tilsynelatende vanskelig å få øye på – noe som forklarer hvorfor klientellet stort sett er lokalbeboere. Bland litt landlig med en klype urbant, og du vil få noe som ligner atmosfæren på Tom’s Kitchen. Foruten å servere et enestående rosinbrød, får kjøkkenet mye skryt for sin ’comfort- food’; makaroni med ost, fiske pai og burgere, men menyen er lang og variert. Frokosten her er like enestående, da du blant annet kan nyte luftige pannekaker og kaffe i rolige omgivelser.

27 Cale Street. +47 2073490202. www.tomskitchen.co.uk

10. For verdens smaker

The Partridges Food Market tiltrekker over 150 forskjellige boder med et bedt spekter av ferske produkter. Send smaksløkene på en reise verden rundt med et valg av blant annet; falafel, chorizo, gourmet-oster, hamburgere av 100% rent Britisk kjøtt, og de ferskeste bakevarer du kan tenke deg. De karakteristiske selgerne forteller gjerne om varene de produserer, og de aller fleste lar deg smake. Markedet holder åpent hver lørdag fra 10.00 til 16.00.

Duke of York Square. http://www.partridges.co.uk/foodmarket

Utepils Kensington og Chelsea

11. For pub-eleganse

Er du en av de som syntes at pub-besøk ofte går på bekostning av god mat, rene toaletter og et sted å sitte? Admiral Codrington ligger i en sjarmerende bakgate i Chelsea, utstyrt med uteplass, en koselig bar og en Michelin-restaurant med rimelige priser. I tillegg server de den beste hamburgeren vi har smakt.

17 Mossop Street. +44 2075810005. www.theadmiralcodrington.co.uk

12. For shoppingpausen

Vanskelig å få øye på, men lett å finne om du vet hvor den er - Cocomaya tilbyr et lite stykke himmel mellom de travle shoppinggatene, Sloane Street og King’s Road. Naturlige trefarger møter fargerike blomster, og hvite marmorhyller med de søteste saker er stablet til taket.

186 Pavilion Road. +44 2077308395. www.cocomaya.co.uk