Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Områdeguide, Shoreditch

Shoreditch - Spitafields , Old Truman Brewery, og Brick Lane

Beste besøksdag: Søndager

Matmarked Shoreditch London

Pulserende, inspirerende, kulturelt og kulinarisk. Shoreditch er et område i øst- London som tilbyr det stikk motsatte av hovedstaden slik turister kjenner den. Med en god blanding av nytt og gammelt, kunst og klær, hippe barer og brune puber, matboder og Michelin restauranter, er dette et område som har noe for alle. Unge som gamle dras mot Shoreditch for å få med seg London i all sin prakt, om det så bare er for å beundre den fascinerende miksen av individualister, som du bare kan finne her.

Spitafields - Mer enn et marked

Marked Shoreditch London

Som Londons eldste marked, har Spitafields nå blitt en syv-dager-i-uken destinasjon. Markedet er omringet av uavhengige butikker, barer og prisvinnende restauranter som: Canteen, Galvin La Chaoell og Giraffe. Selve markedet er åpent alle dager utenom lørdag, og har opptil 110 boder på de mest travle dagene, som er torsdag, fredag og søndag. Her kan du finne alt fra antikviteter til mote, og fra kunst til støvete LP-plater.

Vintagekupp

Er du en av de som stadig er på jakt etter de beste vintagekuppene, rett snuten oppover Commercial Street til Blondie. Den intime butikken har et godt utvalg av vesker og sko, men du kan også finne kjoler og bluser.

Vintage Marked Shoreditch London

På vei tilbake til Spitafields støter du på All Saints’ Flagship Store. De fører rocka og ungdommelige klær, og har blitt populære blant skandinavere. Rundt hjørnet og inn Hanbury Street ligger Absolute Vintage, som Stylist Magazine har kåret til Londons beste vintage butikk. Her vil enhver fashionista hoppe av glede.

Old Truman Brewery og Brick Lane

Ta til venstre av Hanbury Street og du vil bli møtt av Old Truman Brewery, full av stilige mennesker og kafeer, hvorav en er plassert i en rød dobbelt-decker. For ikke å glemme Sunday Up Market +, her kan du nyte en pint (0,57 liter øl), og et eksotisk måltid fra en av de mange matbodene. God, gammeldags BBQ er også tilgjengelig fra gigantiske griller.

Når du har drukket og spist deg ferdig, er det Brick Lane som møter deg på andre siden, klar for å sluke deg inn i en intens og inspirerende atmosfære. Denne travle og alternative gaten er kjent for sine curry-retter, men byr på sa mye, mye mer enn det. Brick Lane er på mange måter slik øst-London veteranene husker Spitafields i sine glansdager: full av overraskelser, litt nedslitt, bråkete, og omkranset av rare lukter, syn og tilbud.

Mat Shoreditch London

Gå ikke glipp av

Mens du er her, utforsk noen av de karakteristiske butikkene som omringer markedet. Rough Trade East på Dray Walk er, i følge Time Out, Londons beste uavhengige musikkforretning, og har en imponerende line-up av konserter under samme tak. I tillegg er Hunky Dory Vintage i 226 Brick Lane, ett av de beste stedene for klær og vesker.

Prøv å unngå de få bodene som ser ut til å selge stjålne varer. Her er det som regel ungdommer på Scalter Street som tilbyr helt nye, luksuriøse sykler for rundt £50.

Er du sulten kan du kjøpe deg en håndlaget gastro-burger fra Moos Boosh på Dray Walk, hvor selgerne også går for å spise lunsj – eller prøv den svenske kafeen Fika i 161 Brick Lane.

Nyttig info

Old Spitafields Market, EC1 http://www.oldspitalfieldsmarket.com/markets-in- london.html. Mandag-onsdag 10:00-16:00, generelt marked; torsdag 10:00-16:00, antikvitet og vintage marked; fredag 10:00-16:00, mote og kunst marked; søndag 09:00-17:00, generelt marked.

Shoreditch London

Brick Lane (plus Dray Walk), E1. The Old Truman Brewery, 91 Brick Lane, E1 6QL www.sundayupmarket.co.uk. Søndag 10:00-17:00.

Liverpool Street Tube. Her er det kaotisk, så sørg for å gå ut på Bishopsgate. Gå nordover på Bishopsgate, og til høyre inn Brushfield Street. Eller: Aldgate East tube. Fortsett nordover på Commercial Street.

Tekst og foto av Elise Merckoll