Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Områdeguide, Notting Hill

Notting Hill - Portobello Road Market og Westbourne Grove

Beste besøksdag: fredag og lørdag

Notting Hill London

Notting Hill er et område de fleste kjenner til. Med Julia Roberts, Hugh Grant og et verdenskjent marked, er det ingen overraskelse at bydelen har blitt en kamera-ladet turistdestinasjon. Markedets distinkte følelse skyldes ikke bare de pastellfargene husene og gate-kunsten, men også butikkene og pop-up bodene som innrammer gaten. Sammen gir disse elementene Portobello Road Market det internasjonale ryktet det fortjener - noe som igjen har ledet til en overveldende kommersiell suksess.

Turen til Notting Hill kan fort bli hektisk. Vil du få det meste ut av dagen, beholde energien, og finne perler utenfor turistløypa, er det godt å ha et par tips i baklomma. Her er vår guide som hjelper deg med å få det beste ut av turen dit.

Portobello Road Marked

Portobello Road Marked Notting Hill London

Portobello Road Marked er delt opp i tre deler, noe som gjør det lettere å tilby mer for et større utvalg av mennesker. Den første delen du kommer til introduserer deg til en magisk verden full av antikviteter og samleobjekter. Her kan du, blant annet, snuble over smykker, møbler og originale bøker.

Innen du har kommet til neste del, kjenner du kanskje en snikende sult. Perfekt timing, for her omringes du av boder som serverer alt fra frisk lokal mat, til mer eksotiske retter, som Falafel, Churros og Paella. Et annet alternativ er å sette seg på Electric Brasserie, en restaurant som er like anerkjent for sin mat, som for sitt stilige klientell og New York-feeling.

Fortsett forbi Elgin Crescent og utforsk motemarkedet under broen, the Westway. Best å besøke på en mindre hektisk fredag morgen, er det her du finner fashionistas og overraskende trendy tenåringer, søkende etter enestående kupp til skattesamlingen.

Gå ikke glipp av

Marked Notting Hill London

Ikke stop ved Westway, men fortsett oppover til du treffer på Golborne Road. Det er her du finner de ordentlige røverkjøpene, og best av alt, vekk fra menneskemengden.

Unngå

Unngå å ankomme uten mye cash: den eneste bankautomaten er nesten alltid utilgjengelig, grunnet enorme køer.

Noe å spise

Matmarked Notting Hill London

Til tross for garantert kø utenfor Hummingbird Bakery i Portobello Road, er det mange som reiser langveis for å sette tennene i en av deres cupcakes. Ledbury Road strekker seg på tvers av Westbourne Grove, og det er her hjemmekoselige, men fortsatt nyskapende, Ottolengi holder hus. Kafeen representerer en ny livsstil - et sted mellom en lidenskap for det sunne, og søte vaner vi ikke kan bekjempe.

Westbourne Grove

Westbourne Grove, en sidegate vest for Portobello Road, er en roligere og nærmest turistfri gate, som tilbyr mer sofistikerte forretninger, som Ralph Lauren, Sandro og Zadig & Voltaire. Her finnes i tillegg en av Londons beste lunsj restauranter, den stilige 202 Café. Spisestedet er samkjørt med den franske designeren, Nicole Farhi, og tilbyr en miks av rustikt interiør, dels kles- og møbelbutikk, og kanskje verdens beste rhubarb crumble (typisk Engelsk dessert). Nabo-restaurantene Daylesford Organic og Tom’s Deli, er også verdt et besøk. Er du i det sofistikerte hjørnet, og fyser på en cocktail etter anstrengelsene, er Beach Blanket Babylon i Ledbury Road, stedet du vil være.

Videre bortover Westbourne Grove finnes Ping Pong, en kinesisk Din-Sum kjede, og Rodrizio Rigo, en autentisk brasiliansk restaurant der du kan spise så mye fersk kjøtt fra grillen som du bare orker, for kun £23.50. ”All you need is a hearty appetite!”

En vellykket og velfortjent avrunding

En dag full av støy, shopping og mye tråkking merkes fort på kroppen. Tiden er inne for å slenge bena høyt, og rigge seg til i de romslige skinnstolene til Electric Cinema. En bar bakerst i lokalet selger diverse småretter, ferske kaker, cocktails og vin. Alt dette er med på gjøre Electric Cinema til en unik og behagelig kinoopplevelse. Her lønner det seg å booke i forvei, på http://www.electriccinema.co.uk/.

Gode restauranter i området

Beach Blanket Babylon - http://www.beachblanket.co.uk/home.html

Electric Brasserie - http://www.electricbrasserie.com/

Ottolenghi - http://www.ottolenghi.co.uk/

Daylesford Organic - http://www.daylesfordorganic.com/

Ping Pong - http://uk.pingpongdimsum.com/

Tom’s Deli - http://www.tomsdeli.co.uk/

Rodizio Rigo - http://rodiziorico.com/

Nyttig info

Bøker Notting Hill London

Portobello Road, W11 (http://www.portobelloroad.co.uk/). Notting Hill Gate tube. Følg menneskemengden ned Pembridge Villas, og du vil finne Portobello Road på venstre hånd.

Mandag-Onsdag 08:00-18:30; Torsdag 08:00-18:30; Fredag, Lørdag 08:00-18:30.

Tekst og foto av Elise Merckoll