Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Områdeguide, Little Venice

Little Vencie og nærliggende områder

Beste besøksdag: Alle dager med fint vær

Båt Little Venice London

Det er ikke uvanlig at London forbindes med shopping, tung trafikk, og horder av turister. De som har den oppfatningen, tar helt feil.

Rett nord for Paddington ligger et harmonisk kvarter, kjent under det herlige navet, Little Venice. Her finner du sjarmerende kanaler og båtturer med de såkalte ”narrowboats”, som tar deg mellom Camden Lock og Little Venice. Området er en populær destinasjon for ’Londoners’, så vel som for turister som ønsker å se en annen side av den hektiske storbyen. La vår guide til Londons indre oase hjelpe deg med å finne restauranter, puber, og ting å gjøre i området rundt Little Venice.

Brunch - helgens viktigste måltid

Båtkafe Little Venice London

Start dagen med brunch på The Waterway i Little Venice. Plassert rett ved elven med stor uteplass, og en meny som får smaksløkene til å danse, er restauranten det ideelle stedet å roe ned i takt med omstendighetene. Nærmeste tube er Warwick Avenue på Bakerloo Line, og booking er nødvendig.

Opplev Londons Venezia

Kanalen strekker seg langt mot øst og vest, men den fineste turen er mellom Little Venice og Camden Lock. Her kan du gå i ett rolig tempo, og beundre båteiernes ’low-key’ livsstil, som står i sterk kontrast til de majestetiske, hvite husene som omkranser deler av kanalen. Gå forbi båthusene, og du vil nærmest snuble over deres personlige eiendeler, som griller og klessnorer med dagens vask. En gåtur langs kanalen vil gi deg et mer personlig bilde av livsstilen de dyrker her, enn om du tar en av båtene. Uansett om du velger å gå eller ta båt, er dette en opplevelse vi anbefaler, og noe du ikke har muligheten til å gjøre i enhver storby.

Observer kontrastene fra elven

London Waterbus Company tilbyr en båtservice langs Regent’s Canal, og tar deg gjennom rolige omgivelser bestående av piletrær, båtkafeer og lave broer. På turen passerer du Primrose Hill, Regent’s Park, London Zoo, før du møter hektiske og pulserende Camden.

Waterbus på Kanal Little Venice London

Slukk tørsten som Jamie Oliver

Et pubbesøk, eller to, i løpet av gåturen er obligatorisk. Hjemmekoselige ’The Engineer’ ligger i Primrose Hill, og kan skryte av en rekke kjente stamgjester, blant annet Jamie Oliver og Sienna Miller. Finn frem: Nå elven har ledet deg til den kinesiske restauranten, Feng Shang Princess, ta til venstre og forsett oppover Princess Road.

Komedie ved kanalen

Dette lille teateret har ligget balanserende på kanten av kanalen i Little Venice siden 1979. Stedet er nå en pulserende scene for talentfulle, nye akter i en intim og spennende atmosfære. Teateret er plassert over sjarmerende Bridge House Pub, ideelt for drinker før og etter showet. Se hvilke akter som går under din neste London-tur, på www.canalcafetheatre.com/Calendar.php.

The Summerhouse

Eierne av The Waterway driver en annen restaurant på kanten av kanalen, idylliske og maritime The Summerhouse. Som navnet røper er dette det perfekte stedet å tilbringe en varm ettermiddag eller kveld. Mens vi sakte, men sikkert beverer oss inn i vintermånedene, gar de som mål å beholde feriefølelsen. Tenk tradisjonelt når det gjelder menyen; bestill ’fish and chips’, som er på sitt mest elegante. Du vil ikke angre.

Info

Canal Café Theatre, Delamere Terrace, W2 www.canalcafetheatre.com/Calendar.php. Tube: Warwick Avenue.

Hus Little Venice London

London Waterbus Company, www.londonwaterbus.com. Tube: Warwick Avenue. Daglig avgang fra Little Venice eller Camden Lock 10:00, 11:00, 12:00, 13:15, 14:00, 15:00, og en vei 16:00.

The Engineer, 65 Gloucester Avenue, NW1 www.the-engineer.com. Mandag-lørdag 09:00-23:00; søndag 09:00-22:30. Tlf: +44 2077220950.

The Summerhouse, overfor 60 Blomfield Road, W9 www.summerhousebythewaterway.co.uk. Tube: Warwick Avenue. Mandag-Fredag 12:00-15:30, 18:00-22:30; Lørdag-Søndag 10:00-22:30.

The Waterway, 54 Formosa Street, W9 www.thewaterway.co.uk. Tube: Warwick Avenue. Mandag-fredag 12:00-23:00; lørdag 10:30-23:00; søndag 11:00-22:30. Tlf: +44 2072663557.

Tekst og foto av Elise Merckoll