Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Områdeguide, Islington

Underholdning har lenge vært Islingtons kjennemerke. Det stilige nabolaget i nord-London vokste til langs brevruten mellom London, York og Edinburgh, og ble senere stoppestedet for selgere på vei til og fra Smithfield Market. Islington ble tidlig kjent for sine puber og teatre, og ble med god grunn referert til som ’Merrie Islington’.HappyKitchen Islington London

Blant georgianske rekkehus og frodige sidegater er området i dag mer trendy enn noen gang. Skranglingen fra hestekjerrer er for lengst byttet ut med lyden av høye heler som slår mot brostenen.

1. For de helsebevisste

The Happy Kitchen serverer revolusjonerende kaker og cupcakes, fri for sukker, gluten og melkeprodukter. I tillegg til vidunderlige smoothieser, en superhyggelig betjening og smakfulle lunsjretter, er den koselige atmosfæren alene verdt turen til utkanten av Islington.

393 Mentmore Terrace, London Fields. Tlf: +44 2089868283. www.happykitchen.org.uk/

2. For men only

”Modern crafted clothing” vokste ut i fra den enkle, perfekte t- skjorten. I dag lager Albam alt fra sko til hodeplagg, og følger designteorien: ”Honest products, well made, using great fabrics.” T-skjortene deres er tilgjengelig i flere farger, og er produsert av Egyptisk bomull.

286 Upper Street. www.albamclothing.com/

3. For de underholdningssøkende

Screen on the Green lyser opp i neon og har vært et landemerke i Islington siden 1912. Kinoen har vært igjennom oppusning siden den gang, og tilbyr 119 seter hvorav 48 av de er luksuriøse sofaer med fotstøtte. Bestill en GT fra baren og rigg deg til for å se hva enn som går den kvelden – programmet varier vidt nok til å kunne tilfredsstille enhver smak.

83 Upper Street. Tlf: +44 8719069060. www.everymancinema.com/

Islington London

4. For de sultne

Ottolenghi er der Londons helsebevisste businessmenn og kvinner benker seg for frokost, lunsj eller middag. Ottolengi eksperimenterer med dine ”fem om dagen”, enten ved siden av en mør biff eller tunfiskfillet. Valgene er endeløse, men pass på å spar plass til de velkjente dessertene, som blant annet inkluderer pasjonsfruktterte med marengs, saftige muffins og rom- og sjokoladefondant.

287 Upper Street. Tlf: +44 2072881454. www.ottolenghi.co.uk/

5. For de beste kuppene

Kremen av antikkforhandlere, kafeer og vintage butikker sloss om plassen i smale Camden Passage – hjemmet til et pulserende antikkmarked i over 40 år. Gågaten er på sitt mest travle på onsdager og lørdager, da 200 selgere forhandler priser med ivrige kjøpere. Gå ikke glipp av vintagebutikken Annie’s Vintage, kjent som favoritten til Kate Moss, og Paul A. Young Fine Chocolates for den beste (og mektigste) kakaoen i byn’.

www.anniesvintageclothing.co.uk / www.paulyoung.co.uk/

6. For de kreative

Veggene på Ray Stich Shop and Café er dekket med fargerike tekstiler, bøker, garn, og knapper. Mens noen kommer hit på jakt etter det perfekte stykke tekstil, kan du også få ditt kreative ’kick’ mens du inntar nybrygget kaffe og en hjemmelaget brownie ved vindusplassen.

99 Essex Road. www.raystitch.co.uk/

Ray Stitch Islington London

7. For herlige cocktails

Når en først ankommer 69 Colebrooke Row, er det vanskelig å se for seg magien som foregår bak bardisken. Med et fåtall plasser og eksperimentelle cocktails, er det allikevel de små detaljene som gjør at 69 Colebrooke Row står ut fra mengden; pent kledde servitører, håndskrevne regninger og vann servert fra en cocktail shaker.

69 Colebrook Row. Tlf: +44 7540528593. http://www.69colebrookerow.com/

8. For en knakanes frokost

The Breakfast Club boltrer seg sakte men sikkert innen Londons hippeste adresser, og grenen i Camden Passage er intet unntak. Ettersom restauranten ikke tar bookinger, er det bare å forberede seg på vente. Nyt synet av herlighetene som blir brakt ut fra kjøkkenet; stabler med pannekaker bløtlagt i maple syrup, en real ’English Breakfast’, eller gresk yoghurt toppet med honning og friske bær.

31 Camden Passage. Tlf: +44 2072265454. www.thebreakfastclubcafes.com

9. For et annerledes teaterbesøk

The King’s Head Theatre er kjent for å ha en ’rebelsk’ fortid. I tillegg til bakrommet som en gang ble brukt til blodige slåsskamper, blir det sagt at Henry VIII pleide å stoppe innom for en ’pint’ på vei til å treffe sine elskere. Pubens vegger er i dag dekket med portretter av Ben Kingsley, Hugh Grant og Gary Oldman, som alle har opptrådt på den lille scenen. I dag blir teateret kalt ’Londons lille opera hus’, og setter opp forestillinger som La Bohemé og Hans & Gretel.

Camden Passage Islington

115 Upper Street. Tlf: +44 2074780160.

10. For de stemningssøkende

Dempet belysning, dype lenestoler i skinn og dryppende stearinlys – baren Public House tilbyr alle forutsetninger for en stemningsfylt kveld og er spesielt fullkommen for en date. Bestill meksikanskinspirerte barsnacks og nyt atmosfæren.

54 Islington Park Street. Tlf: +44 2073596070. http://www.boutiquepubs.com/

Teskt og bilder av Elise Merckoll