Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Områdeguide, Covent Garden

Covent Garden

Beste besøksdag: alle dager, så tidlig på morgningen som mulig.

Covent Garden står høyt på agendaen til enhver turist, og tilbyr en variert miks av restauranter, barer, butikker og hoteller. Området er synonymt med ’The Royal Opera House’, en verdenskjent markedsplass, og underholdning som kommer i alle farger og fasonger. Kjedebutikker og horder av turister har for lenge siden meldt sin ankomst, men Covent Garden er fortsatt stedet å gjøre gode kupp – om du kommer tidlig på dagen og vet hvor du skal gå.

Shopping i Covent Garden

Skjønnhetssalonger, designer- og kjedebutikker – Covent Garden har noe for alle. Long Acre og Neal Street har i lang tid vært den tradisjonelle turistløypa, men det finnes flere steder som er verdt din oppmerksomhet. Vi avslører våre beste tips for å finne mote, duppeditter, og gaver rundt omkring i området.

Kabiri, smykker. 18 The Market, The Piazza, WC2E www.kabiri.co.uk.

Den særegne smykkebutikken har et utvalg av over 100 designere, fra nye talenter til veletablerte navn. Her er det noe for alle, og kategoriene er like varierte som prisene.

Poste Mistress, sko. 61-63 Monmouth Street, WC2H.

Poste Mistress tilbyr kvalitetssko til en rimelig pris i en dekadent, retroinspirert atmosfære. I tillegg til butikkens eget merke, kan du drømme deg bort blant pent arrangerte hyller med sko fra, blant annet, Acne, Dries Van Noten, Jil Sander, Opening Ceremony, Miu Miu, Stella McCartney og Vivienne Westwood. Butikken er startet av søster-butikken Office Shoes, som også er svært ettertraktet.

Covent Garden

Rokit, vintage. 42 Shelton Street, WC2.

Dette er Rokits flagship-butikk, og her finner du det mest omfattende utvalget av vintage, fra ballerinaskjørt, til semskede skinnjakker og militært utstyr. Er finner du ikke mange velkjente merker, men kan likevel gjøre fantastiske kupp. I tillegg til skjerf, belter og solbriller, er skjortene for menn et must.

Vintage Showroom, for menn. Earlham Street, WC2H.

The Vintage Showroom er et retroparadis for menn. Grunnplagg som Barbourjakker, Pendleton skjorter, og vintage denim er blandet med spesialvarer som militær- og seilerutstyr.

Covent Garden Market, Covent Garden Piazza, WC2E.

En Londoninstitusjon som kan virke for kommersiell for en god markedsopplevelse, men herlige skatter og vakker arkitektur løfter opplevelsen betraktelig. Den søylekantede Piazzaen huser Apple Market, der fokuset ligger på turistvennlige varer og kjedebutikker. For de beste og mest originale kjøpene, gjelder det å holde øynene åpne for de frittstående butikkene som fortsatt finnes, som bl.a. Eric Snook’s Toyshop, og nisjebutikken for tobakk og sigar, Segar & Snuff Parlour.

På den sørlige delen av Piazzaen finner vi mer eksentriske Jubilee Market. Mandager er for antikkelskere, mens på lørdager og søndager tilbys et solid utvalg for de besynderlige. Resten av uken består av en snodig blanding, hvor du finner alt fra håndlaget undertøy, til antikke husholdsvarer.

På den østre siden av Piazzaen ligger et matmarked, med fokus på sesongens beste varer fra rundt om i UK. Markedet settes opp ukentlig, hver torsdag fra 10:30-18:30, og er definitivt verdt en kikk.

Covent Garden

Restauranter i Covent Garden

Foretrekker du sterkt krydder, menger med sushi, eller rett og slett en saftig burger, har Covent Garden et spekter som tilfredsstiller enhver lyst. Prøv Clos Maggiore for tradisjonelt fransk kjøkken eller Opera Tavern for Spanskt med ekte karakter. Et besøk til Covent Garden er imidlertid ikke fullkomment før du har testet Scoop for de beste iskulene i London.

Hi Sushi Izakaya. 27 Catherine Street,WC2B. Tlf: +44 2078369398.

Vær oppmerksom alle sushi-elskere. Rett ved Piazzaen, og vekk fra den vanlige turistløypa, ligger Hi Sushi. Med hull til bena under bordene kan du, som en ekte Japaner, sitte på gulvet og spise så mye sushi du vil for £16.80. Vær oppmerksom på din begrensning; bestiller du mer enn du greier å spise, får du en ’bot’.

Abeno Too, Japansk. 17-18 Great Newport Street, WC2H. Tlf: +44 2073791160.

Et stoppested på en travel dag, Denne restauranten spesialiserer seg på okonomiyaki ”pannekaker” fra Osaka. Basen består av egg, kål, ingefær og vårløk, og mens de steker pannekaken foran deg, kan du velge blant alle mulige toppinger, fra saftig lam til vegetar.

Opera Tavern, Spansk. 23 Catherine Street, WC2B. Tlf: +44 2078363680. Book i god tid.

Clos Maggiore, Fransk. 33 King Street, WC2E. Tlf: +2073799696.

Scoop, Gelateria. 40 Shorts Gardens, WC2H.

Covent Garden

Barer i Covent Garden

Kabaret, live musikk, og noen av byens beste cocktails – Covent Garden har alt. Ta del i freidig fornøyelse på kabaretbaren Cellar Door, eller nyt livet på den behagelige vinbaren Bedford & Strand. Områdets vannhull er mangfoldige, så vi anbefaler å bruke litt ekstra tid på å finne det som passer deg best.

Hawksmoor Seven Dials, Britisk. 11 Langley Street, WC2H. Tlf: +44 2078562154.

Kåret til den beste biffrestauranten i London, er Hawksmoor Seven Dials stedet alle snakker om. Stedet er like anerkjent for sine drinker som kjøttstykker, så det er helt greit om du bare velger en barrunde. Prisene kan være litt stive, og passer derfor best til en spesiell anledning. Stor pågang krever at du booker bord lang tid i forveien.

Gordon’s Wine Bar, vinbar. 47 Villiers Street, WC2N. Tlf: +44 2079301408.

Velkommen til Londons eldste vinbar. Stedet ble etablert i 1980, men murveggene, tretønnene, det lave taket og levende lys, får baren til å virke enda eldre. Diverse oster og tapas kan nytes sammen med annen fingermat, blandet med et stilig klientell.

Porterhouse, moderne pub. 21-22 Maiden Lane, WC2E. Tlf: +44 2078369931.

Porterhouse er en fin blanding av det tradisjonelle og det moderne. Det imponerende utvalget av øl nytes best på pubens uteplass, helst med ett av stedets generøse retter.

Covent garden

Cellar Door, kabaret. Zero Aldwych, WC2E. Tlf: +44 2072408848.

Ett glorete neonskilt viser veien ned til det lille kjellerlokalet, hvor kabaret, sangnummer og drag-queens sørger for å gi deg en minneverdig opplevelse. Bestill stedets signaturdrink ’Starbucks Must Die’, og la deg underholde av kabaretshowet klokken 21, som går daglig.

Bedford & Strand, vinbar. 1A Bedford Street, WC2E. Tlf: +44 2078363033.

Den lokale befolkningen strømmer til denne kjellerbaren, i et område som ellers er dominert av turistfeller. Her er et stort utvalg av viner, og du får en følelse av New York. Smårettene er i seg selv verdt et besøk.

Info: Besøker du Covent Garden i ”rushtiden”, som regel midt på dagen i helgene, kan det lønne seg å gå av på Leicester Square tube eller Charing Cross tube. Dette er for å unngå enorme menneskehorder rundt- og i Covent Gardens stasjon. Besøk områdets offisielle hjemmeside for mer info: www.coventgardenlondonuk.com.

Tekst og foto av Elise Merckoll