Nordens største og mest innholdsrike guide
for deg som skal til London
Vi gjør det enkelt for deg slik at du kan nyte London!

Julegrantenning på Trafalgar Square

Kom du ikke i den rette julestemningen denne jula? Manglet det noe for å oppleve den barnlige julegleden og magien du husker fra du var liten? Da bør du kombinere neste års juleshopping i Londons glitrende gater med julegrantenning av det norske treet på Trafalgar Square.

TrafalgarSquare

Foto: Andrea Pucci

Hvert år gir Oslo Kommune en julegran til Trafalgar Square i London, som en takk for britenes gjestfrihet og hjelp til Norge under 2. verdenskrig. Både Kong Haakon IIV, Kronprins Olav og regjerningen flyktet til London da tyskerne angrep Norge i 1940. De styrte Norge fra sitt eksil i London i 5 år, helt til krigen var over.

"This tree is given by the city of Oslo as a token of Norwegian gratitude to the people of London for their assistance during the years 1940-45.
A tree has been given annually since 1947."
Plakett ved det norske juletreet på Trafalgar Square.

Julegrana tennes første torsdag i desember, og hver dag frem til lille julaften kan du oppleve julestemning med korsang ved treet. Det er ulike lokale kor som står for musikkopplevelsene, og anledningen benyttes til å samle inn penger til veldedige formål. Den 68 år lange tradisjonen har for mange blitt starten på nedtellingen til jul, og en uunnværlig happening for å få den rette julestemningen.

Her kan du lese mer om julegrantenningen. Sørg også for å få med deg de andre førjulsgledene når du er i London.